Foto: AFP/Scanpix

Amerikas uzņēmums "Eastman Kodak" izkļuvis no maksātnespējas un tagad specializēsies reklāmas un iepakojuma produkcijas drukā korporatīvajā sektorā, ziņo ārvalstu masu mediji.

Tas nozīmē, ka patērētāji vairs neredzēs veikalu plauktos "Kodak" foto produkciju. Kompānija ievērojami sašaurinājusi savu darbību un samazinājusi nodaļas, kas atbild par fotoaparātu, filmiņu un citu foto produktu ražošanu.

Tas bija jādara, lai izvairītos no bankrota, taču "Kodak" turpinās ražot profesionālo kinolenti lielākajām kino industrijas studijām, ziņo "Vesti Finance".

Tāpat "Kodak" pievērsa uzmanību skārienjūtīgajiem viedtālruņiem komponentēm, kas mūsdienās ir ļoti perspektīvs virziens.

Augustā "Kodak" saņēma ASV tiesas atļauju reorganizācijai un maksātnespējas izbeigšanai. Investori varēs saņemt tikai niecīgu daļu no savulaik kompānijā ieguldītajiem līdzekļiem.

"Eastman Kodak" par maksātspējas grūtība paziņojusi pērnā gada sākumā, jo uzņēmums nespēja pielāgoties mūsdienu realitātei un fotoaparatūras popularitātes kritumam. Uzņēmuma aktīvu vērtība šobrīd ir aptuveni pieci miljardi ASV dolāru (aptuveni 2,5 miljardi latu), bet saistības sasniedz septiņus miljardus dolāru (aptuveni 3,5 miljardus latu). "Kodak" atlicis vien slavens zīmols un vairāki simti patentu.

Eksperti pieļauj, ka uzņēmuma neveiksmes pamatā ir kavēšanās pāriet no filmiņām un digitālajām tehnoloģijām, lai gan pirmo digitālo fotokameru izgudroja tieši "Kodak".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!