Krievijas Ekonomikas ministrijā nodibināts departaments, kas krievu medijos jau nodēvēts par "K" departamentu, kas paredzēts okupētās Krimas, Kaļiņingradas un Karēlijas ekonomikas izaugsmes nodrošināšanai, liecina laikraksta "Kommersant" vēstītais.

Departaments, kura vadītājs vēl nav izvēlēts, nodarbinās 35 darbiniekus un tam būs atvēlēti ievērojami budžeta līdzekļi.

Departamentam, kas būs atbildīgs par minēto reģionu attīstības programmu īstenošanu, būs jāpārvalda 708 miljardi rubļu (aptuveni 14 miljardi ASV dolāru), kas paredzēti Krimas attīstībai, 135 miljardi rubļu (aptuveni 2 miljardi ASV dolāru) Karēlijas attīstībai, bet 63 miljardi rubļu (aptuveni miljards ASV dolāru) Kaļiņingradas ekonomikas izaugsmei.

Jau daudzkārt vēstīts par Krievijas valdības centieniem ar dažādām valsts programmām un subsīdijām uzlabot Krimas ekonomikas stāvokli, kas pēc Krievijas okupācijas piedzīvojis pamatīgu kritumu. Tā, piemēram, Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs valdībai devis rīkojumu atbalstīt burāšanu un jahtu piestātnes Melnajā jūrā pie Krimas.

Pirms okupācijas vidēji pusgadā Krimu apmeklēja seši miljoni tūristu, šogad šis skaitlis, kā liecina Krimas un Krievijas tūrisma ministriju dati, sarucis līdz četriem miljoniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!