Foto: AP/Scanpix

Krievija un Grieķija piektdien parakstīja memorandu par kopuzņēmuma izveidošanu Krievijas un Turcijas gāzesvada "Turkish Stream" pagarinājuma būvēšanai Grieķijas teritorijā, paziņoja Krievijas Enerģētikas ministrijas preses sekretāre Olga Golanta.

Šis kopuzņēmums būs abu valstu kopīgs īpašums.

Krievijas gāzes gigants "Gazprom" agrāk bija piedāvājis segt izdevumus par cauruļvada "Turkish Stream" pagarinājuma būvniecību Grieķijā. Šis cauruļvads ir iecerēts Krievijas dabasgāzes piegādāšanai Eiropai, apejot Ukrainu.

Memorandu par sadarbību gāzesvada būvniecībā un ekspluatācijā Grieķijas teritorijā piektdien Sanktpēterburgā parakstīja Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks un Grieķijas enerģētikas ministrs Panajotis Lafazanis.

Dokuments paredz izveidot kopuzņēmumu - "Dienvideiropas gāzesvada" operatoru, kuru abas puses kontrolēs uz paritātes pamatiem. Krievija palīdzēs projekta finansēšanā, sacīja Novaks memoranda parakstīšanas gaitā.

Novaks paziņoja, ka gāzesvada būvniecība Grieķijas teritorijā sāksies 2016.gadā un tiks pabeigta 2019.gadā. Krievijas pusi šajā kopuzņēmumā pārstāvēs kompānija "VEB Capital", kas ir Krievijas komercbankas "Vņešekonombank" investīciju meitsabiedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!