Foto: AFP/Scanpix
Venecuēlas ekonomika turpina strauji pasliktināties – valsti pamet starptautiskās aviokompānijas, kā arī veikalos produktu iztrūkums skāris teju visas preču grupas, trešdien ziņo "CNN Money".

Ziņots, ka Karakasa cīnās ar hiperinflāciju, ekonomikas krīzi, plašu noziedzību, korupciju, pārtikas un elektroenerģijas trūkumu. Valsts prezidents Nikolass Maduro izsludinājis ārkārtas ekonomikas stāvokli, lai cīnītos pret "ārvalstu agresiju", ko viņš vaino Venecuēlas ekonomiskajās problēmās.

Tāpat vēstīts, ka Amerikā lielākais dzēriena "Coca-Cola" ražotājs, Meksikas kompānija "Coca-Cola Femsa", paziņojusi, ka cukura deficīta dēļ drīzumā pārtrauks tā ražošanu Venecuēlā. CNN vēsta, ka tagad preču trūkums kļūst arvien pamanāmāks un veikalos grūti atrast cukuru, tualetes papīru, maizi, prezervatīvus un citus plaša patēriņa produktus.

Tāpat par darbības apturēšanu Venecuēlā paziņojušas divas starptautiskas aviokompānijas - Vācijas "Lufthansa" un Čīles "Latam".

"Ir jūtams iztrūkums par visu," sacīja Rikardo Kusano, Venecuēlas tirdzniecības kameras viceprezidents. Viņš arī medijam norāda, ka 85% uzņēmumu valstī pavisam vai daļēji ir apturējuši ražošanu.

Ar naftas resursiem bagātā valsts nonākusi smagās ekonomiskās problēmās galvenokārt naftas cenas krasā krituma dēļ. Kredītņēmējiem ir grūtības atdot aizdevumus, un Venecuēlā ir elektroenerģijas piegāžu krīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!