Foto: Reuters/Scanpix
Lai gan Kremlis un biznesa elite Maskavā lielākoties nenoliedz, ka valstī ir jūtamas rietumvalstu noteikto sankciju sekas, lielākās ārvalstu kompānijas vēl tikai grasās pamest Krieviju, tādējādi atstājot vēl jūtamāku ietekmi uz valsts ekonomiku, vēsta ietekmīgais biznesa medijs "The Financial Times".

Īpaši kritisks periods Krievijai sagaidāms nākamo 18 mēnešu laikā, atsaucoties uz "Global Counsel" (GC) pētījuma datiem, ziņo laikraksts. Pie šāda slēdziena GC pētnieki nonākuši, izpētot 46 lielo ārvalstu kompāniju finanšu paziņojumus.

Pētījumā skatīto kompāniju sarakstā minamas BP, "Royal Dutch Shell", "Siemens", "Lafarge", "Deutsche Bank" un citas. Šie uzņēmumi savos finanšu pārskatos lielākoties prognozē, ka ekonomiskā situācija Krievijā tikai pasliktināsies, tostarp īpaši vājš punkts valsts tautsaimniecībā arī turpmāk būšot zemais rubļa kurss.

Kompānijas, kā izpētījis GC, lielākoties uztrauc pret Krieviju noteiktās ekonomikas sankcijas, Krievijas monetārā politika, kā arī valsts centrālās bankas nespēja stabilizēt rubļa vērtību.

Par valsts centrālās bankas vājumu bažas paudusi Vācijas lielākā banka "Deutsche Bank" un Austrijas banka "Raiffeisen Bank".

Kā norāda GC, kompāniju paustās bažas ļauj prognozēt, ka daļa no minētajām kompānijām nākamo 18 mēnešu laikā, iespējams, pametīs Krievijas tirgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!