Foto: Publicitātes foto
Saspringtās politiskās situācijas dēļ "Atrium European Real Estate", kura nekustamo īpašumu portfelī ir 2,5 miljardus ASV dolāru vērti īpašumi Krievijā, Polijā, Slovākijā un Čehijā, nolēmis iesaldēt savus projektus Krievijā.

Par to, atsaucoties uz "Atrium European Real Estate" pirmā ceturkšņa finanšu pārskatā iekļauto informāciju, vēsta "Vedomosti".

Šāds lēmums nozīmējot, ka tiks atliktu divu Krievijā iecerētu projektu īstenošana. "Atrium European Real Estate" ir pirmais nekustamā īpašuma jomas investors, kurš paziņojis par nodomu iesaldēt savus projektus Krievijā, norāda "Vedomosti".

"Atrium European Real Estate" Krievijā pieder septiņi tirdzniecības centri - divi no tiem atrodas Maskavā, bet pa vienam - Sanktpēterburgā, Kazaņā, Jekaterinburgā, Volgogradā un Toljati. Aptaujājot nekustamā īpašuma tirgus speciālistus, "Vedomosti" noskaidrojis, ka kompānija plānojusi paplašināt sev piederošos tirdzniecības centrus "Park House", kas atrodas Kazaņā un Toljati.  

Medijs atgādina, ka jau iepriekš nekustamā īpašuma tirgus prognozes nebija iepriecinošas, piemēram, kompānija "JLL" jau pirms vairākiem mēnešiem pārskatījusi prognozi par kopējo investīciju apmēru nekustamā īpašuma tirgū, norādot, ka investīciju kopapmērs, visticamāk, sasniegs tikai 3,4 miljardus ASV dolāru. Iepriekš tika prognozēts, ka kopējās investīcijas Krievijas nekustamo īpašumu tirgū šogad sasniegs 7 miljardus dolāru.

"Delfi" jau ziņoja, ka Krievijas ekonomikā ir sākusies recesija un pirmajā ceturksnī valsts kopprodukts samazinājies par 0,5%. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!