Foto: AFP/Scanpix

Krievijas 'zemūdens aktivitātes' Baltijas jūrā laikā, kad to šķērso Lietuvas jaunais sašķidrinātās gāzes terminālis, kas nākamnedēļ piedzīvos atklāšanu un kam būtu jānodrošina Lietuvas enerģētiskā neatkarība no Krievijas.

""Pazudusī" Krievijas zemūdene pie Zviedrijas kastiem - savāda "sakritība, zinot to, ka sašķidrinātās gāzes kuģis pašlaik šķērso Baltijas jūru Klaipēdas virzienā," mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

'Lost' Ru submarine off #Sweden coast- weird 'coincidence' knowing LT #LNG ship now crossing Baltic sea 2wards #Klaipeda... #EnergySecurity

— Linas Linkevicius (@LinkeviciusL) October 19, 2014


Par "Neatkarību" nosaukto peldošo termināli pie Klaipēdas plānots sagaidīt 27.oktobrī.

Sašķidrinātās gāzes terminālis Lietuvai ļaus no tādiem avotiem kā Norvēģijas "Statoil" importēt lielāku apjomu gāzes nekā tā līdz šim iegādājusies no Krievijas. Tāpat šo termināli varēs izmantot gan Latvija, gan Igaunija, norāda aģentūra AFP.

Kā vēstīts, Zviedrijas bruņotie spēki pie valsts krastiem īsteno plašu meklēšanas operāciju saistībā ar "ārvalstu zemūdens aktivitātēm".

Zviedrijas prese, neatklājot savus avotus, ziņo, ka meklēšanas operācija sākta pēc tam, kad pārtverts Stokholmas salu arhipelāgā esošas Krievijas zemūdenes uztvērējam Kaļiņingradā raidīts lūgums pēc palīdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!