Foto: stock.xchng
Pašpasludinātajā Luhanskas tautas republikā (LTR) stājies spēkā daudzvalūtu režīms, tādējādi ļaujot iedzīvotājiem brīvi izvēlēties ikdienā izmantot Krievijas rubli, ASV dolāru vai Eiropas Savienības (ES) vienoto valūtu eiro, vēsta vairāki Krievijas valsts atbalstīti mediji.

Šāda sistēma ieviesta, lai pasargātu Luhanskas iedzīvotājus no grivnas vērtības straujā krituma, kas pēdējā gada laikā kļuvusi par vienu no vājākajām valūtām pasaulē, norāda "Russia Today".

Medijs gan nenorāda, kāpēc šāds risks nav saskatīts, pieņemot apgrozībā rubli, kas ekonomikas un sankciju karā cietis līdzīgi kā Ukrainas grivna.

Savukārt, kā norāda "LifeNews TV", Luhanska nākotnē neplāno ieviest savu valūtu. LTR izmantos vai nu daudzvalūtu sistēmu, vai arī Krievijas nacionālo valūtu rubli, medijam norādījis pašpasludinātās republikas finanšu ministrs Jevgēņjs Maņilovs.

Jau vēstīts, ka Maskavas atbalstītajā LTR un Doņeckas tautas republikā (DTR) radīts plāns par iespēju norēķināties ar Krievijas rubli, Ukrainas grivnu, ASV dolāru un jebkuru citu valūtu, ja tā būs "ērta", paziņojis LTR līderis Igors Plotņickis. Ukrainas grivna ekonomikas drošības labad aizvietota ar eiro, lai gan, kā norāda "LifeNews TV", nelielos sadzīves pirkumos, visticamāk, turpmāk varēs izmantot arī grivnu.

Tāpat Plotņickis ironiski norādījis, ka, ļaujot turpmāk tirdzniecībā izmantot arī dolāru, "Luhanska pagodina ASV nacionālo valūtu".

  • Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.
  • Kopš pērnā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.
  • ANO Drošības padomes sēdē Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs apliecinājis, ka Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!