Foto: AP/Scanpix
Jūlijā Ķīnas importa un eksporta rādītāji pārsteidzoši uzlabojušies, krietni pārspēdami jūnijā uzrādītos rezultātos, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Eksports jūlijā, salīdzinoši ar pērn iespēto, pieaudzis par 5,1 %, savukārt importa rādītāji uzlabojušies par 10,9 %. Rezultāti pārsteiguši daudzus analītiķus, ņemot vērā, ka jūnijā eksports kritās par 3,1%, bet imports mazinājās par 0,7%. Eksperti norāda, ka ievērojams dzinulis Ķīnas pagājušā mēneša izaugsmei bijis ASV patērētāju pārliecības uzlabošanas un pašas ASV ekonomikas augšanas tempa kāpums.

Jūlijā Ķīnas varas iestādes prognozēja 7,5% gada kopējo ekonomikas izaugsmi, kas būtu jauns zemākais rekords kopš 1999.gada. Pērn valsts iekšzemes kopprodukts pieauga par 7,8%.

Jau ziņots, ka Pasaules Banka publiskojusi savus aprēķinus par pasaules valstu iekšzemes kopproduktu (IKP) 2012. gadā, ņemot vērā arī pirktspējas paritāti.

Pirmo vietu pasaules ekonomiski varenāko valstu reitingā arvien ieņem ASV, kuras IKP 2012. gadā sasniedzis 15, 6 triljonus ASV dolāru ( ap 8,4 triljoniem latu), bet otrajā vietā pārliecinoši ierindojusies Ķīna, kuras ekonomikas kopapjoms sasniedzis 12, 4 triljonus ASV dolāru ( nepilni 6, 7 triljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!