Foto: Scanpix
Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem, pēdējo divdesmit gadu laikā sieviešu miljardieru skaits pasaulē ir palielinājies par 560% un šobrīd tuvojas jau diviem simtiem, ziņo "CNNMoney".

Patlaban pasaulē ir 145 miljardieres, kas ir krietni vairāk, salīdzinot ar 1995. gadu, kad par tādām sevi varēja dēvēt vien 22 sievietes, secināts "UBS" un "PricewaterhouseCoopers" pētījumā. Bagātību viņas galvenokārt sapelnījušas nekustamo īpašumu, rūpniecības un veselības nozarēs.

No visām miljardierēm 80% dzīvo ASV un Eiropā, lai gan lielākā daļa savu bagātību ir mantojušas. Savukārt Āzijā vairāk nekā puse no miljardierēm ir pirmās uzņēmējas ģimenē.

Pētījuma autori arī norāda, ka vīriešu miljardieru skaits patlaban ir 1202 un tas pieaug lēnāk, tomēr joprojām "miljardieru klubā" dominē vīrieši, veidojot aptuveni 90% no visiem miljardieriem pasaulē.

Eksperti paredz, ka arvien vairāk sieviešu pievienosies šim klubam, jo "meitas tiek mudinātas aktīvi iesaistīties ģimenes uzņēmējdarbības veidošanā. Tāpat pētījums iezīmē vēl vienu tendenci - turīgākie cilvēki pasaulē kļūst bagātāki daudz ātrāk nekā attīstās pasaules ekonomika.

Pēdējo divdesmit gadu laikā miljardieru bagātība palielinājusies astoņas reizes, sasniedzot 5,4 triljonus ASV dolāru 2014. gadā, kamēr pasaules IKP pieauga vien trīs reizes līdz 77 triljoniem ASV dolāru.

Pētījums balstīts uz "PricewaterhouseCoopers" datiem par vairāk nekā 1300 miljardieriem visā pasaulē, kā arī vairākām intervijām ar pasaules ietekmīgākajiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!