Krievijas ietekmīgā TV propagandas kanāla "Russia Today" (RT) dibinātājs un mediju magnāts Mihails Ļesins miris nevis no slimības, bet gan vardarbīga uzbrukuma rezultātā, raksta aģentūra "Bloomberg".

Bijušais Krievijas preses ministrs Ļesins mira pērnā gada nogalē, 57 gadu vecumā. Pēc notikušā oficiālais nāves cēlonis netika skaidrots, bet biznesmeņa ģimenes locekļi norādīja, ka Ļesins pēc ilgstošas slimošanas miris no sirdslēkmes. Tomēr, kā raksta aģentūra "Bloomberg", tagad izmeklētāji paziņojuši par uzņēmēja nāvi vardarbīgos apstākļos.

Uzņēmējs pērnā gada novembrī tika atrasts miris viesnīcas numurā ASV galvaspilsētā Vašingtonā, bet oficiālais nāves cēlonis plašākai sabiedrībai netika izskaidrots.

11. martā, kā raksta "Bloomberg", izmeklētāji publiskojuši slēdzienu, kurā par oficiālo nāves cēloni minēta sitienu sērija ar trulu priekšmetu pa galvu. Tāpat Ļesins saņēmis sitienus pa rokām, kājām, kaklu un krūškurvi, minēts izmeklētāju paziņojumā. Notikušā apstākļi aizvien ir nenoskaidroti.

Ziņots, ka Ļesins ilgu laiku tika uzskatīts par vienu no ietekmīgākajām figūrām Krievijas mediju tirgū un varas gaiteņos. Strādājot par prezidenta Vladimira Putina padomnieku (2004. - 2009. gads), Ļesins palīdzēja radīt TV ziņu kanālu "Russia Today".

1993.-1996. gadā Ļesins strādāja vadošos amatos valsts ziņu aģentūras "RIA Novosti" televīzijā, 1996.-1997. gadā viņš bija Krievijas prezidenta administrācijas sabiedrisko sakaru pārvaldes priekšnieks, 1997.-1999. gadā bija Viskrievijas Valsts televīzijas un radioraidījumu korporācijas (VGRTK) ģenerāldirektors.

1999.-2004. gadā Ļesins bija preses, televīzija, radio un masu komunikācijas līdzekļu ministrs, 2004.-2009. gadā - Krievijas prezidenta padomnieks. Pēc neoficiālām ziņām, Ļesins no prezidenta padomnieka amata tika atbrīvots saistībā ar savām biznesa aktivitātēm, kas radīja interešu konfliktu.

No 2013. gada oktobra līdz 2015. gada janvārim Ļesins bija mediju holdinga "Gazprom-Media Holding" ģenerāldirektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!