Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Krievija nevēlas ciest no "vienpolāras pasaules" ASV vadībā, un aicinājis paaugstināt Krievijas ekonomisko suverenitāti, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Putins paudis viedokli, ka ASV mēģina bremzēt Krievijas attīstību un iesaldēt "esošo pasaules kārtību, kuras vadībā ir viens nepārprotams līderis". Viņaprāt, minētais līderis uzskata, ka "tam var visu, bet citiem tikai to, ko tas ļaus un to, kas ir viņa interesēs".

"Šāda pasaules kārtība Krieviju nekad neapmierinās. Ja tas kādam patīk, lai dzīvo pusokupācijas apstākļos, taču mēs to nedarīsim," norādījis Putins. "Taču arī karot ne ar vienu nekarosim, mēs gatavojamies ar visiem sadarboties," uzsvēra prezidents.

Viņš secināja, ka Krievijai nepieciešams paaugstināt savu ekonomisko suverenitāti, jo tas palīdzēšot efektīvāk cīnīties ar Rietumu ieviestajām sankcijām.

Pēc Putina domām, lai arī mēģinājumi ar sankciju palīdzību ietekmēt Krieviju nes noteiktus zaudējumus Krievijai, tās nevarot būt efektīvas, tāpēc viņš aicinājis paaugstināt valsts suverenitātes līmeni ekonomikā.

Kā zināms, sankcijas pret Krieviju tika ieviestas 2014.gada martā kā atbilde uz Krimas pussalas pievienošanu Krievijai. Vēlāk sankcijas Kremļa pozīcijas un notikumu Ukrainas austrumos dēļ tikušas vairākkārt paplašinātas. 2014.gada augustā Krievija ieviesa preču embargo pret valstīm, kas ieviesa sankcijas – ASV, Eiropas Savienības dalībvalstīm, kā arī Kanādu, Austrāliju un Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!