Foto: Publicitātes attēli
Vairāk nekā 10 potenciālo pircēju interesējas par Lietuvā un Latvijā strādājošo investīciju banku "Finasta", kas ir izlikta pārdošanā, trešdien paziņoja krahu cietušās Lietuvas bankas "Snoras" bankrota administrators Nīls Kūpers.

Turklāt vairāki no potenciālajiem pircējiem interesējas arī par līzinga kompāniju "Snoro lizingas" un "Snoras" privātpersonu apkalpošanas biznesu vai daļu no tā, viņš atzina.

"Pašlaik [pārdošanas process] ir sākumposmā, vēl jāapspriež būtisks jautājumu skaits. Mēs esam pārliecināti, ka šis pārdošanas process notiek veidā, kas vislabāk apmierinās kreditoru intereses. Mēs tuvākajā laikā aicināsim ieinteresētās puses uz procesa nākamo kārtu," sacīts Kūpera paziņojumā presei.

Pēc analītiķu aplēsēm, no "Snoras" piederošā privātpersonu apkalpošanas biznesa, "Snoro lizingas" un "Finasta" pārdošanas varētu tikt saņemti 40 līdz 70 miljoni litu (8,2–14,3 miljoni latu).

Pēc viņu aprēķiniem, no "Finasta" pārdošanas varētu tikt saņemti 26–30 miljoni litu (5,3–6,1 miljons latu), savukārt no "Snoro lizingas" pārdošanas – 10–15 miljoni litu (2–3 miljoni latu). "Snoras" minibankas varētu izdoties pārdot aptuveni par septiņiem miljoniem litu (1,4 miljoniem latu), un to cena, ieskaitot citus īpašumus, var sasniegt 10 miljonus litu (2 miljonus latu). Savukārt "Snoras" bankomātu tīkla tirgus vērtība varētu būt aptuveni 17 miljoni litu (3,5 miljoni latu).

"Snoras" privātpersonu apkalpošanas platformai bija Lietuvā lielākais filiāļu tīkls, aptverot vairāk nekā 250 filiāļu un klientu apkalpošanas punktu. Savukārt "Snoro lizingas" ir viens no Lietuvā lielākajiem patēriņa finansējuma devējiem, bet "Finasta" – viens no vadošajiem dalībniekiem Lietuvas un Latvijas korporatīvo investīciju pārvaldes tirgos.

Viļņas apgabaltiesa 7.decembrī nolēma sākt bankrota procedūru pret "Snoras" un iecēla "Zolfo Cooper Europe" pārstāvi Kūperu par bankas bankrota administratoru.

"Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% "Latvijas Krājbankas" akciju. Pēc aktīvu apmēra "Latvijas Krājbanka" septembra beigās bija devītā lielākā no 31 Latvijas bankas. Finanšu un kapitāla tirgus komisija 21.novembrī apturēja "Latvijas Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu, bet Rīgas apgabaltiesa 23.decembrī "Latvijas Krājbanku" pasludināja par maksātnespējīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!