Foto: Reuters/Scanpix
Grieķijas trešās glābšanas programmas apjoms varētu būt 10 līdz 20 miljardi eiro, liecina Vācijas žurnāla "Der Spiegel" rīcībā nonācis Vācijas Finanšu ministrijas dokuments.

Savukārt pirmdien žurnālā "Wirtschaftswoche" publicētā intervijā Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible norāda, ka tiekot gatavota jauna Grieķijas glābšanas programma un ka tās apmērs būs krietni mazāks par iepriekšējām divām.

Atēnām nācies jau divkārt lūgt starptautisko finansiālo palīdzību, kuras apmērs sasniedzis 240 miljardus eiro.

Runas par trešo Grieķijas glābšanas programmu atsākās pagājušajā nedēļā eirozonas finanšu ministru sanāksmē pēc tam, kad starptautiskie kreditori - Eiropas Komisija (EK), Eiropas Centrālā banka (ECB) un Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) - atzina, ka pēc pašreizējās valsts glābšanas programmas noslēguma šogad Grieķijai būs nepieciešams finansējums aptuveni 15 miljardu eiro apmērā.

Grieķija dalību starptautiskajā glābšanas programmā pārtrauks 2014.gada jūlijā, un valsts finanšu ministrs Jannis Sturnars pagājušā gada nogalē izteicās, ka Grieķijai jauna palīdzība nebūs nepieciešama.

Saskaņā ar "Der Spiegel" rīcībā nonākušo dokumentu starptautiskie aizdevēji gatavojas aicināt Grieķiju paātrināt reformu īstenošanu.

Grieķija līdz šim ir īstenojusi vien mazāk kā pusi no pasākumiem, ko tā apņēmusies paveikt glābšanas programmu gaitā.

Sagaidāms, ka tuvāko nedēļu laikā starptautiskie kreditori atgriezīsies Grieķijā, lai izvērtētu valsts progresu reformu īstenošanā un lemtu par nākamā aizdevuma maksājuma piešķiršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!