ASV interneta milzis "Yahoo" paziņojis, ka mainīs savu nosaukumu uz "Altaba". Tāpat kompānija publiskā paziņojumā skaidro, ka uzņēmuma vadītāja Marisa Meijere pametīs savu amatu uzņēmuma padomē.

Vēstīts, ka "Verizon" panākusi vienošanos par neveiksmju māktā interneta portāla "Yahoo" iegādi. Darījuma cena ir 4,83 miljardi ASV dolāru.

Meijere amatu uzņēmuma padomē pametīs pēc galīgās uzņēmuma pārņemšas, pēc tam viņa turpinās būt "Altaba" izpilddirektore.

Tiesa gan, lai gan sākotnējā vienošanās par uzņēmuma pārņemšanu ir panākta, kopš tā laika parādījusies jauna informācija, kas var ietekmēt darījuma nosacījumus un, iespējams, samaksu, ko "Verizon" ir ar mieru maksāt par "Yahoo" iegādi.

Proti, gada nogalē "Yahoo" paziņoja, ka 2013. gadā īstenotā uzbrukumā hakeris ieguvis datus par vairāk nekā miljards uzņēmuma e–pasta lietotāju kontiem.

Ziņots, ka bijusī "Google" darbiniece Meijere 2013. gadā pārņēma "Yahoo" vadību, bet uzņēmums neilgi pēc viņas stāšanās amatā uzrādīja peļņas rādītāju uzlabošanos.

"The New York Times" raksta, ka Meijera iedvesmoja un vadīja kompāniju izaugsmes virzienā, bet kādā brīdī situācija krasi mainījusies.

Uzņēmuma pārliecība par spējām nosargāt tirgus pozīcijas strauji kritās, bet Meijere ieguva jaunu iesauku – "Evita". Laikraksts skaidro, ka ar to domāta Eva Perona, kādreizējā Argentīnas pirmā lēdija, kura bija plaši pazīstama ar egocentrismu un varaskāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!