Foto: RIA Novosti/Scanpix
Orbitālo satelītu operators SES, kura viena no telestacijām atrodas Rīgā, paziņojis par paplašinātās Zemes Vidējās Orbītas (Medium Earth Orbit (MEO)) satelītu sistēmas O3b kapacitātes palielinājumu par 38% datu pārraidei visā pasaulē.

Četri jaunie O3b satelīti ar "Arianespace Sojuz" raķeti tika veiksmīgi nogādāti orbītā šā gada 9. martā, tādējādi palielinot O3b MEO satelītu floti līdz 16 satelītiem. Vēl četrus O3b satelītus plānots palaist orbītā 2019. gada sākumā.

O3b satelītu sistēmas flote šobrīd ir vienīgā neģeostacionārā (NGSO) sistēma, kura nodrošina šķiedrai līdzīgas platjoslas pakalpojumus.

"Mūsu klienti pacietīgi ir gaidījuši šo brīdi, kad jaunie satelīti uzsāks darbību. Kā vienīgais uzņēmums, kurš nodrošina neģeostacionāru platjoslas sistēmu, esam tiešām gandarīti, ka jaunie satelīti spēs pievienot datu pārraides savienojamībai gan vietas tādas pasaules vietas, kur tas nav bijis iespējams līdz šim, gan palielinās savienojamības nodrošinājumu uz kuģiem un lidmašīnās", uzsvēris "SES Networks" izpilddirektors Džons Pauls Hemingvejs.

SES ir pasaules vadošais satelītu operators, kurš pirmais nodrošina diferenciētus un mērogojamus GEO-MEO pakalpojumus, izmantojot vairāk nekā 50 satelītus ģeostacionārajā zemes orbītā un 16 vidējā zemes orbītā.

SES sniedz satelīta komunikāciju pakalpojumus raidsabiedrībām, satura un interneta pakalpojumu nodrošinātājiem, mobilo un fiksēto tīklu operatoriem, kā arī komerciālajām un valsts organizācijām visā pasaulē. SES portfolio ir ASTRA, O3b un vadošais inovatīvo digitālo video un mediju pakalpojumu sniedzējs MX1.

SES tiek kotēts "Euronext" Parīzes un Luksemburgas fondu biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!