Spilves lidlauka apsaimniekotājs SIA "Aerobig Plus" pagājušajā gadā lidlauka pamatfunkciju nodrošināšanā ieguldījis aptuveni 10 tūkstošus eiro, informēja uzņēmumā.

Pērn apsaimniekotājs veicis lidlauka skrejceļa remontu un atbilstošo iezīmējumu atjaunošanu, uzsācis tam pieguļošo teritoriju meliorāciju, kā arī piebraucamo ceļu labošanu. Tāpat veikta lidlauka galvenās ēkas inventarizācija un saņemti atsevišķi tehniskie noteikumi, lai sāktu tās rekonstrukcijas projekta izstrādi. Ņemot vērā celtnes īpašo arhitektonisko vērtību, pērn īstenoti tās konservācijas darbi, tajā skaitā nodrošinot daļēju logu un durvju labošanu un nomaiņu. Lidlauka teritorijā uzlabota elektroapgāde un nodrošināta teritorijas apgaismošana.

Lai arī vēl joprojām kavējas lidlauka pilnvērtīgas darbības nodrošināšanai nepieciešamā sertifikācijas iegūšana, "Aerobig Plus" ir gatavs arī šajā gadā turpināt iesāktos darbus.

Atbilstoši SIA "Rīgas Nami" 2016. gadā noslēgtajam līgumam ar "Aerobig Plus", nomnieka pienākums ir apsaimniekot un ekspluatēt vairāk nekā 100 hektāru lielo teritoriju, saglabājot tajā esošos infrastruktūras objektus – lidlauku, kā arī 1954. gadā celto lidostas galveno ēku, kas ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis.

Kā skaidro "Aerobig Plus", līdz nomas līguma noslēgšanas brīdim nebija veikts teritorijas detālplānojums, tādēļ nedz īpašnieks, nedz apsaimniekotājs nevar Spilves lidlaukā realizēt fundamentālus ilgtermiņa projektus.

Spilves lidlauka teritorijā komercdarbību, kas lielākoties saistīta ar aviācijas nozari, turpina veikt 25 apakšīrnieki. Pērnā gada vasarā tajā notikuši vairāki izklaides pasākumi. Rīgas svētku laikā interesanti lidlaukā varēja apskatīt gaisa kuģus, iepazīties ar tehniku un vērot lidojumu paraugdemonstrējumus, kurus veica augstākās pilotāžas grupa "Baltic Bees".

Spilves lidosta ir vispārējās aviācijas lidlauks Rīgā. Līdz lidostas "Rīga" atklāšanai 1975. gadā tā bija Rīgas galvenā lidosta. Lidlaukam ir viens 1000 metru garš (vēsturiski — 1650 metru) un 23 metru plats asfalta seguma skrejceļš, kas paredzēts lidaparātiem, kuru svars nepārsniedz 5700 kilogramu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!