Foto: LETA
Līdz 2018. gada rudenim uz ceļa "Via Baltica" (E67) plānots ierīkot elektroniskās ceļa zīmes, adaptīvos luksoforus un citu aprīkojumu, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Projektā "Smart E67" uz ceļa "Via Baltica" plānots ierīkot mainīgās informācijas ceļa zīmes, modernizēt esošos luksoforus un pielāgot tos adaptīvam darba režīmam (gaismas tiek pārslēgtas, ņemot vērā aktuālo satiksmes situāciju), ierīkot jaunas laikapstākļu stacijas un modernizēt esošās, kā arī izveidot satiksmes reāllaika videonovērošanu un negadījumu novēršanas risinājumus atsevišķos satiksmes mezglos.

Viedās transporta sistēmas elementus paredzēts uzstādīt uz "Via Baltica" gan Latvijā, gan Igaunijā, posmā Tallina-Rīga-Bauska-Lietuvas robeža. Latvijā projekts "Smart E67" ir vērsts uz pasažieru transporta plūsmas un kravu pārvadājumu efektivitātes (samazināt braukšanas laiku) un drošības paaugstināšanu ceļa posmā no Ainažiem līdz Lietuvas robežai.

Projekta kopējās izmaksas ir 2,5 miljoni eiro, no tiem 85% ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums. Latvijai pieejamais finansējums ir 1,4 miljoni eiro, no kuriem 1,2 miljoni eiro ir ERAF līdzfinansējums.

"Latvijas Valsts ceļi" pašlaik izsludinājuši iepirkumu par objektu tehnisko projektēšanu un pirmsinstalācijas darbiem. Pirmie praktiskie darbi varētu sākties 2018. gada pavasarī. Atsevišķi sagatavošanās darbi sāksies jau šopavasar, min uzņēmumā.

Piedāvājam iepazīties ar "Latvijas Valsts ceļu" veidoto infografiku par plānotajām pārmaiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!