Foto: Publicitātes attēli

Arhitekts, baņķieris un potenciālais pirmais kosmosa tūrists no Monako Vasilijs Kļukins nonācis pie slēdziena, ka luksusa jahtas citu no citas spēj atšķirt tikai profesionāļu acs, taču tiem, kas patiešām grib izcelties, atliek pasūtīt vai nu īpaši ātras vai ārkārtīgi lielas jahtas. Viņš uzskata, ka tā tam nebūtu jābūt.

Kļukins ir radījis luksusa jahtu dizainus, kuri katrs pats par sevi ikvienam to uzlūkotājam liktu nešaubīgi noprast, ka šīs jahtas pieder bagātākajiem no pasaules varenajiem.

Dizaineris piedāvā sešus jahtu pārbūvēšanas dizainus, līdzīgi, kā dažādas kompānijas, piemēram, "Brabus" piedāvā pārbūvēt "Mercedes" automašīnas.

Viņa piedāvātie dizaini:

"Red Shark" - atlētiska, agresīva un spilgta "kā veiksmīgs uzņēmums". Plānā tā ir 75 metrus gara, ar četriem klājiem, taču varot būt arī mazāka.

"Manhattan" - skaistākā debesskrāpju pilsēta pārvērsta jahtā. Tā ir 80 metrus gara, ar četriem klājiem.

"Mississippi" - to radījušas atmiņas par agrīnajām amerikāņu filmām un Marka Tvena aprakstītajiem tvaikoņiem. Nebūtu svarīgi, cik lielas vai skaistas ir citas jahtas ostā, jo visu skatienu būs pievērsti stiklā un metālā veidotajam ritenim jahtas sānos, uzskata pats dizaineris. Tā iecerēta 78 metrus gara, ar četriem klājiem.

"Bluebird" - zilais putns daudzviet pasaulē ir veiksmes simbols, bet jahta ieplānota zema un ātra kā sporta auto. Tā plānota 66 metrus gara, ar trim klājiem.

"White Swan" - cēlākā no jahtām, kuras ar hidrauliskiem mehānismiem izlokāmais "kakls" aizved tās saimniekus uz ekskluzīvu vakariņu vai brokastu vietu "gulbja galvā". Tā plānota 63 metrus gara, ar trim klājiem.

"Mondrian" - jahta, kurā eleganti apvienotas vienkāršas krāsas un kontūras. Konceptuālais risinājums parāda, ka daudz nemainot pašas jahtas formu, iespējams radikāli mainīt uztveri par to un padarīt to atšķirīgi no visām citām. Jahta iecerēta 65 metrus gara, ar četriem klājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!