Foto: LETA
Kopš 2010. gada starptautiskajai lidostai "Rīga" bijuši seši valdes priekšsēdētāji, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

2010. gads lidostai ''Rīga'' sākās Krišjāņa Petera vadībā, kurš attiecīgo amata ieņēma no 2007. gada janvāra līdz 2010. gada 16. decembrim. Peteru amatā nomainīja un lidostas vadības grožus savās rokās ņēma Arnis Luhse, kurš šajā desmitgadē bijis ilglaicīgākais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, amatu ieņemot līdz 2012. gada oktobra beigām.

2013. gada 20. decembrī par lidostas ''Rīga'' valdes priekšsēdētāju kļuva Aldis Mūrnieks, kurš šo amatu ieņēma līdz 2014. gada 19. novembrim. Amatā viņu nomainīja Andris Liepiņš, kurš Baltijas lielāko lidostu vadīja līdz pērnā gada jūnijam.

Savukārt pērn oktobra beigās par lidostas ''Rīga'' valdes priekšsēdētāju iecēla Armandu Jurjevu, kurš šonedēļ paziņoja par amata atstāšanu.

Lai gan attiecīgajā periodā arī uzņēmuma valdes locekļu sastāvs piedzīvojis pārmaiņas, kopš 2011. gada janvāra lidostas ''Rīga'' valdē ir Ilona Līce, kura kandidēja 2010. gada Saeimas vēlēšanās no ZZS saraksta.

Arī viņa uz dažiem mēnešiem ieņēmusi uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu – pērnā gada jūnijā pēc Liepiņa atsaukšanas no uzņēmuma vadītāja amata Līce tika iecelta kompānijas valdes priekšsēdētāja amatā, kuru viņa ieņēma līdz darbā tika pieņemts Jurjevs.

Jau vēstīts, ka Jurjevs šonedēļ iesniedza paziņojumu par atkāpšanos no amata. Viņš norādīja, ka negrasās sniegt plašākus komentārus par atkāpšanas iemesliem. Taujāts, vai akāpšanās no amata ir saistīta ar kādu citu darba piedāvājumu, viņš pauda, ka ''varbūt ir citi izaicinājumi'', bet, atbildot, vai šāds solis sperts, saskaroties ar politisku spiedienu amatā, Jurjevs uzsvēra, ka situāciju nevajag dramatizēt. Viņš darīšot ''kaut ko citu''.

Lidostas ''Rīga'' padomes priekšsēdētājs Juris Kanels pauda, ka viņam šāds Jurjeva solis bija pārsteigums un nav zināmi iemesli, kāpēc lidostas vadītājs nolēmis tā rīkoties.

Arī satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) un Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece un lidostas kapitāldaļu turētāja Džineta Innusa bija pārsteigti par šādu lēmumu, vienlaikus nezinot tā iemeslus.

Savukārt, dienu pirms Jurjevs paziņoja par atkāpšanos no amata, lidostā viesojās un ar viņu runāja satiksmes ministra padomnieks Artis Stucka, kurš pauda, ka viņa vizīte lidostā bija saistīta ar lidostas ''Rīga'' padomes sēdi. Taujāts, vai ticies ar Jurjevu arī divatā, viņš atbildēja izvairīgi un skaidru atbildi nesniedza, vien norādot, ka runājis ar uzņēmuma valdi un spriests par lidostas darbu. Atbildot, vai runāts arī par Jurjeva atkāpšanos no amata, viņš uzsvēra, ka plašākus komentārus nesniegs, un telefonsarunu pārtrauca.

Starptautiskā lidosta ''Rīga'' ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!