Foto: Publicitātes foto

Pasažieriem, kuru ienākošos reisus Rīgas lidostā vakar novirzīja uz citām lidostām, jo uz skrejceļa tehnisku problēmu dēļ bija apstājusies privātā lidmašīna, kompensācija pēc Eiropas Savienības regulas normām nepienākas, informēja lidostā.

Atbilstoši Latvijas un starptautiskiem normatīviem aktiem par reisu kavēšanos un to atcelšanu atbildīgs ir gaisa pārvadātājs, taču Eiropas Parlamenta un Padomes Regula arī nosaka, ka gaisa pārvadātājs ir atbrīvojams no saistībām, ja reisu kavēšanos vai atcelšanas iemesls ir saistīts ar lidojumu drošību. Tāda situācija attiecīgi vakar bijusi Rīgas lidostā.

"Šajā gadījumā Latvijas un starptautiskie normatīvie akti diemžēl neparedz kompensācijas izmaksu saistībā ar reisu kavēšanos vai atcelšanu, tomēr jebkurā gadījumā pasažieriem ir tiesības vērsties pie izvēlētā gaisa pārvadātāja," skaidro uzņēmumā.

Tāpat lidostā norāda, ka šādos gadījumos gaisa pārvadātāji ir tie, kas patstāvīgi pieņem lēmumu par pasažieru nogādāšanu galamērķī. Saskaņā ar lidostas rīcībā esošo informāciju novirzīto reisu pasažieri ir atgādāti galamērķī.

Kā ziņots, vakar vakarā uz lidostas "Rīga" skrejceļa tehnisku problēmu dēļ apstājusies privātā lidmašīna, tāpēc vairākus ienākošos reisus nācies novirzīt uz citām lidostām, aģentūrai LETA pastāstīja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" Komunikācijas vienības vadītāja Elīna Prikule.

Informācija lidostas mājaslapā liecināja, ka vakar uz citām lidostām novirzīti četri reisi, kuriem bija plānots ielidot Rīgas lidostā pēc kārtas plkst.20.05, plkst.20.40, plkst.20.50 un plkst.20.55. Attiecīgi tie ir lidojumi no Maskavas, Briseles, Līdsas-Bredfordas lidostas Lielbritānijā un lidojums no Diseldorfas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!