Foto: AFI

Latvijas aviokompānija "airBaltic" komercdirektora amatā iecēlusi Kristofu Vjati, kurš būs atbildīgs par aviokompānijas turpmāko komerciālo stratēģiju, informē aviosabiedrības pārstāvis Jānis Vanags.

Vjate pārvaldīs visas komercnodaļas, tostarp pārdošanas, mārketinga, e-komercijas, klientu atbalsta, produktu, ieņēmumu pārvaldes, maršruta tīklu plānošanas, kravu un partnerattiecību nodaļas.

Viņam ir vairāk nekā 15 gadu pieredze aviācijas nozarē, jo īpaši ieņēmumu pārvaldības, cenu noteikšanas, maršrutu tīklu plānošanas un biznesa attīstības jomās. Līdz šim viņš strādāja "Czech Airlines", kur ieņēma izpilddirektora amatu.

Šajā amatā viņa atbildība bija visa maršrutu tīklu plānošanu un ieņēmumu pārvaldības funkcijas. Pēdējo gadu laikā viņš arī strādājis komandā, kas panāca veiksmīgu darījumu, kurā 2013.gada aprīlī "Korean Air" iegādājās 44% "Czech Airlines" akciju.

Pirms pievienošanās "Czech Airlines" viņš ieņēma augsta līmeņa vadības amatus "Malev", "Porter Airlines" un "Air Canada". 40 gadus vecais Vjate ieguvis Kvebekas Universitātes bakalaura grādu pārvaldības studijās, viņam ir Šveices pilsonība, informē Vanags.

Vjate komercdirektora amatā aizstās Mihaelu Grimmi, kurš esot nolēmis meklēt jaunus karjeras izaicinājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!