Foto: F64
Finanšu ministrijas nolīgtais auditors SIA "Ernst & Young Baltic" nav konstatējis tiešas krāpniecības pazīmes AS "Liepājas metalurgs" (LM) darbībā, vienlaikus norādot uz virkni nepilnību uzņēmuma darbībā, portālu "Delfi" informēja Valsts kasē.

Plašāka informācija par ziņojuma saturu pašlaik netiek sniegta, jo tas satur ierobežotas pieejamības informāciju. Ziņojums tiks virzīts izskatīšanai Ministru kabinetā un pēc tam, kad valdība būs iepazinusies ar audita ziņojuma saturu, būšot zināms arī publiskojamās informācijas apjoms, norāda Valsts kase.

Jau ziņots, ka Finanšu ministrija iepriekš noslēdza 83 400 latus vērtu līgumu ar starptautisko auditorkompāniju "Ernst & Young Baltic" par padziļinātas finanšu analīzes veikšanu LM.

5. februārī finanšu ministrs Andris Vilks (V) panāca vienošanos ar LM vadību par sadarbību uzņēmuma padziļināta audita veikšanā un uzņēmuma tālākas darbības kontrolē. Izvērtējot situāciju, valdība nolēma piesaistīt auditorkompāniju, kas veiks uzņēmuma padziļinātu finanšu analīzi.

Finanšu ministrs 2009.gada 30.decembrī valsts vārdā izsniedza galvojumu par LM saistībām 85,6 miljonu eiro (59,7 miljonu latu) apmērā, lai nodrošinātu prasījumus, kas var rasties no aizdevuma līguma, kas noslēgts starp LM un "UniCredit S.p.A". Šā gada 25. janvāri izsniegtais, bet vēl neatmaksātais valsts galvotā aizdevuma apmērs bija 73,6 miljoni eiro (51,7 miljoni latu).

Jau vēstīts, ka LM valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs iepriekš Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē uzsvēra, ka gaidāmā elektrības sadārdzināšanās no obligātās iepirkuma komponentes (OIK) uzņēmumam ir izdzīvošanas jautājums, tādēļ nolemts Latvijas energokompānijai "Latvenergo" vairs nemaksāt OIK maksājumus.

"Valdē mēs pieņēmām lēmumu pārtraukt atmaksāt OIK daļu. Tas ir nesmuks lēmums, bet mums nav citas izvēles, kamēr šai problēmai nav risinājuma," teica Terentjevs un norādīja, ka tik straujš OIK kāpums uzņēmumu ved uz bankrotu.

Kompānija arī izplatīja paziņojumu, ka gaida valdības ātru un precīzu rīcību, kas dotu iespēju saglabāt modernizācijas gaitā būtiski paaugstināto uzņēmuma konkurētspēju.
Pērn LM apgrozījums sasniedza apmēram 300 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!