Foto: PantherMedia/Scanpix

Padziļinātās sadarbības programmā jeb tā dēvētajā “baltajā sarakstā” iekļauti jau desmit uzņēmumi, liecina Finanšu ministrijas (FM) interneta mājas lapā pieejamā informācija.

Kā portālu "Delfi" informēja FM, ministrija otrdien pieņēmusi lēmumu par SIA "VTU Valmiera" iekļaušanu "baltajā sarakstā", līdz ar to uzņēmums kļuvis par desmito uzņēmumu, kas izpelnījies valsts uzticību.

Pēc FM datiem, "baltajā sarakstā" ir uzņēmumi SIA "Tikkurila", SIA "Arčers", "Rimi Latvija", AS "Latvenergo", SIA "Getliņi EKO", SIA "Akvedukts", SIA "Bio-Venta", SIA "Statoil Fuel&Retail Latvia", SIA "Energoremonts Rīga".

Kā ziņots, padziļinātās sadarbības programmas mērķis ir veicināt ciešāku un efektīvāku sadarbību starp nodokļu maksātāju un nodokļu administrāciju, mazinot administratīvo slogu. Programmā iekļautajiem nodokļu maksātājiem tiks nodrošināta pievienotās vērtības nodokļa atmaksa saīsinātā termiņā, individuāls Valsts ieņēmumu dienesta (VID) konsultants, informācijas saņemšana vienu reizi mēnesī par nodokļu un informatīvajās deklarācijās norādīto datu neatbilstību VID rīcībā esošajai informācijai un atbilžu sniegšanu uz nodokļu maksātāja iesniegumiem (izņemot uzziņas) saīsinātā termiņā, kā arī citas priekšrocības.

Nodokļu maksātājam, kas vēlas piedalīties programmā, elektroniski ir jāiesniedz pieteikums dalībai programmā, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanās sistēmu.

Ja nodokļu maksātājs atbilst visiem kritērijiem, FM pieņem lēmumu par nodokļu maksātāja iekļaušanu programmā.

Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku reģistrs un plašāka informācija par programmu ir pieejama Finanšu ministrijas mājaslapā http://www.fm.gov.lv/lv/sadalas/nodoklu_politika/padzilinata_sadarbibas_programma/.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!