Foto: LETA
Rolands Gulbis, kurš līdz šā gada novembrim dažus gadus pabija AS "Valmieras piens" valdes priekšsēdētāja amatā, bet vēl pirms tam vadīja Latvijā lielāko alkohola ražotāju AS "Latvijas Balzams", no nākamā gada 2.janvāra uzsāks darbu pārtikas uzņēmumu vadības, tirdzniecības un loģistikas pakalpojumu uzņēmuma "NP Foods" valdes priekšsēdētāja amatā.

Uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova portālu "Delfi" informēja, ka līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Juris Jonaitis pēc 12 gadu darbības saldumu ražošanas uzņēmumu AS "Staburadze", AS "Laima", kā arī sulu un bezalkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmuma AS "Gutta" vadībā un attīstīšanā turpinās darbu uzņēmuma "NP Foods" akcionāru pārvaldes institūcijā.

Jonaiša vadībā 2009.gadā tika realizēts stratēģiskais mērķis – izveidots saldumu un dzērienu vadības, tirdzniecības un loģistikas pakalpojumu uzņēmums – "NP Foods". Uzņēmums nodrošina vienotu vadību un attīstību grupas uzņēmumos AS "Laima", AS "Staburadze", AS "Gutta", SIA "Staburadzes Konditoreja", SIA "Saldumu Tirdzniecība" un SIA "NP Logistics". 2009.gadā veiktās strukturālās reformas nodrošināja iespēju operatīvi izmantot sinerģijas iespējas, panākt rentabilitātes uzlabošanos un veidot stingru pamatu turpmākajai attīstībai laikā, kad Latvijas ekonomika piedzīvoja lejupslīdi, skaidro Voronkova.

"NP Foods" vadošais akcionārs Daumants Vītols savukārt akcentē, ka stabilitāte un pozitīvie darbības rezultāti ļauj uzsākt nākamo attīstības ciklu – strauju eksporta potenciāla attīstīšanu.

"Konkurētspējīgu, perspektīvu zīmolu un produktu izstrāde eksporta tirgiem cieši savienojama ar eksporta īpatsvara būtisku palielināšanu. Tikpat būtiska – uzņēmuma funkcionālo sistēmu un struktūru pilnveidošana atbilstoši augstas kvalitātes pārvaldes standartiem. Produktu kvalitāte un pārvaldes efektivitāte ir konkurētspējas garants arī nākotnē. Uzskatu, ka šī mērķa sasniegšanai lieti noderēs Rolanda Gulbja eksporta izvēršanas un ražošanas uzņēmumu attīstības pieredze," tā Vītols.

"NP Foods" 42% no kopējās saražotās produkcijas apjoma eksportē uz 27 pasaules valstīm.

"NP Foods" lielākais īpašnieks ir Latvijas uzņēmējiem piederošā AS "Nordic Partners", kas iegādājusies 51% kapitāldaļu starptautiskajā "Nordic Partners Limited holdingā". Uzņēmumu lielākais akcionārs ir Daumants Vītols - viens no pirmajiem vērienīgā holdinga dibinātājiem, kurš ilgstoši strādājis un vadījis arī vairākus holdinga pārtikas un nekustamā īpašuma uzņēmumus.

Jau vēstīts, ka Gulbis "Latvijas Balzama" valdes priekšsēdētāja amatu pameta 2008.gada pavasarī pēc kārtējās uzņēmuma akcionāru pilnsapulces. Toreiz sniegtā informācija liecina, ka Gulbis šo amatu atstāja pēc paša vēlēšanās. Viņš "Latvijas Balzamā" strādāja kopš 2001.gada, bet no 2003.gada augusta bija valdes priekšsēdētājs.

Pēc darba "Latvijas Balzamā" Gulbis nonāca "Valmieras piena" valdes priekšsēdētāja amatā. Taču pēc piena pārstrādes uzņēmuma īpašnieku nomaiņas šā gada rudenī Gulbja vietā "Valmieras piena" vadītāja krēslā tika ievēlēts tā jaunais īpašnieks, Krievijas pilsonis Jevgēņijs Varovs. No darba valdē atcelti arī Māris Cers un Juris Pārups, tāpat likvidēta uzņēmuma padome.

Novembra sākumā oficiāli tika paziņots, ka Krievijas uzņēmējs Varovs iegādājies iepriekš pastarpināti Andra Šķēles ģimenei piederošos 91,89% AS "Valmieras piens" akciju no ieguldījumu pārvaldīšanas sabiedrības SIA "Privāto aktīvu pārvalde", informēja "Privāto aktīvu pārvalde". Darījuma summa netika minēta. "Valmieras piens" kādu laiku pirms šī darījuma risināja sarunas ar potenciālajiem investoriem, un interesi par uzņēmumu izrādījuši vairāki potenciālie investori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!