Foto: AFP/Scanpix

Biržas "NASDAQ OMX Riga" valde trešdien mainīja akustisko sistēmu ražotājai AS "VEF Radiotehnika RRR" piemērotā uzraudzības statusa iemeslu.

Birža informē, ka ir beiguši pastāvēt apstākļi, pamatojoties uz kuriem biržas valde 6.maijā piemēroja uzraudzības statusu, jo uzņēmums ir iesniedzis gada pārskatu latviešu un angļu valodā.

Tādējādi no šodienas uzraudzības statuss tiek piemērots tikai atbilstoši biržas noteikumu "Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos" 20.1.2.punkta 9.apakšpunktam, jo revidētajam gada pārskatam par 2013.gadu pievienotais neatkarīgu revidentu ziņojums satur informāciju par vairākiem apstākļiem, kuru dēļ revidents nav varējis iegūt pietiekamus un atbilstošus revīzijas pierādījumus revidenta atzinuma sniegšanai, tādēļ neatkarīgu revidentu ziņojums satur informāciju par pamatojumu atteikumam sniegt atzinumu.

Revidents nav varējis gūt pilnīgu un ticamu informāciju, kas ļautu ar pietiekamu pārliecību secināt, vai darbības turpināšanās princips ir pamatoti piemērots sabiedrības 2013.gada finanšu pārskata sagatavošanā, jo 2013.gada beigās sabiedrībai nebija brīvu naudas līdzekļu un tās īstermiņa saistības, tostarp arī saistības pret kredītiestādēm, ievērojami pārsniedz īstermiņa aktīvus.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

Uzņēmuma "VEF Radiotehnika RRR" akcijas tiek kotētas Baltijas Otrajā sarakstā.

Kā ziņots, "VEF Radiotehnikas RRR" neto apgrozījums 2013.gadā bija 842 494 lati jeb 1 198 768 eiro, kas ir par 17% mazāk nekā 2012.gadā. Sabiedrība pagājušo gadu noslēgusi ar 408 161 lata jeb 580 764 eiro zaudējumiem. Pagājušā gada beigās uzņēmuma īstermiņa saistības pārsniedza īstermiņa aktīvus par 2 189 464 latiem jeb 3 115 334 eiro.

2013.gada zaudējumus plānots segt no nākamo periodu peļņas no atjaunotā ražošanas procesa rezultātā gūtajiem ieņēmumiem un neprofila aktīvu pārdošanas.

Uzņēmuma ienākumi šogad plānoti viena miljona eiro apmērā, no tiem 300 000 eiro plānoti ieņēmumi no ražoto preču pārdošanas, bet 700 000 eiro - ieņēmumi no telpu nomas un komunālajiem pakalpojumiem. Ražošanas izmaksas šogad lēstas 982 500 eiro apmērā. Uzņēmums šogad plāno strādāt ar 26 630 eiro peļņu pēc nodokļiem, teikts akcionāru sapulces apstiprinātajā protokolā, kas iesniegts biržā "NASDAQ OMX Riga".

"VEF Radiotehnikas RRR" 2013.gada finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma pamatdarbības veidi pērn bija akustisko sistēmu un to korpusu iepirkšana un realizācija, kā arī nekustamā īpašuma iznomāšanas pakalpojumu sniegšana. Savukārt šā gada trešajā ceturksnī plānots atjaunot akustisko sistēmu un to korpusu izstrādāšanu, ražošanas organizēšanu un realizāciju.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka šogad jūlijā sabiedrība panākusi vienošanos par "SEB Bankas" aizdevuma atmaksas termiņa pagarināšanu, kamēr sabiedrība nerefinansē aizdevumu citā bankā. Pašlaik notiek pārrunas ar dažādām Latvijas bankām. Papildus bankai "VEF Radiotehnikas RRR" lielākie kreditori ir Valsts ieņēmumu dienests un AS "Latvenergo".

"VEF Radiotehnikas RRR" vadība uzskata, ka esošā situācija ir pārejoša, un strādā, lai atjaunotu ieņēmumu apjomus iepriekšējā līmenī. Sabiedrības pagājušā gada finanšu pārskats noformēts, piemērojot darbības turpināšanās principu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!