Foto: Publicitātes foto
Biržas "Nasdaq Riga" valde ceturtdien pieņēmusi lēmumu par elektronikas un sakaru ierīču sistēmu ražošanas uzņēmuma "HansaMatrix" akciju kotēšanu Baltijas oficiālajā sarakstā, teikts biržas paziņojumā.

Akciju kotēšana tiks sākta 12.jūlijā.

"Nasdaq Riga" Baltijas oficiālajā sarakstā iekļaus 1 829 381 "HansaMatrix" vienas kategorijas dematerializētas uzrādītāja akciju. Katras akcijas nominālvērtība ir noteikta viens eiro.

Pēdējo reizi biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā kādas kompānijas akcijas iekļāva 2004.gadā, un tās bija "SAF Tehnika" akcijas.

"Nasdaq Riga" norāda, ka uzņēmums un tā vērtspapīri atbilst visām biržas prasībām, izņemot punktu, kas nosaka, ka ne vēlāk kā līdz dienai, kad tiek uzsākta tirdzniecība ar akcijām, brīvā publiskā apgrozībā ir jābūt pietiekamam skaitam akciju, t.i., vismaz 25% akciju, kuras emitents vēlas uzsākt kotēt biržā, ir brīvā publiskā apgrozībā vai brīvā publiskā apgrozībā esošo akciju kapitalizācija pārsniedz 10 miljonus eiro.

Pamatojoties uz "HansaMatrix" akcionāru sarakstu un uz brīvā publiskā apgrozībā esošo akciju skaita aprēķināšanas kārtību balstītajiem aprēķiniem, "HansaMatrix" nesasniedz biržas noteikumos noteikto akciju skaita brīvā publiskā apgrozībā līmeni.

Taču biržas valdei, ņemot vērā finanšu tirgus situāciju vai citus apstākļus, ir tiesības noteikt izņēmumus. "Balstoties uz augstāk minēto un "HansaMatrix" iesniegto informāciju par plāniem attiecībā uz akciju skaita brīvā publiskā apgrozībā palielināšanu , kā arī "HansaMatrix" noslēgto līgumu par tirgus uzturēšanu ar uzņēmuma akcijām, "Nasdaq Riga" nolēma piemērot izņēmumu un ar 12. jūliju iekļaut Biržas oficiālajā sarakstā "HansaMatrix" akcijas un vienlaikus informēt uzņēmumu, ka ja 12 mēnešu laikā publiskajā apgrozībā esošais akciju skaits neatbildīs prasībām biržai būs tiesības lemt par akciju pārcelšanu uz Otro sarakstu," teikts biržas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome trešdien, 6.jūlijā, pieņēma lēmumu reģistrēt "HansaMatrix" prospektu iekļaušanai biržā.

"HansaMatrix" 2015.gadā strādāja ar apgrozījumu 13,466 miljonu eiro apmērā un guva 1,054 miljonu eiro peļņu, liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

"HansaMatrix" dibināts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,829 miljoni eiro. Tā īpašnieki ir kompānija "Macro Rīga" (82,79%) un komandītsabiedrība "FlyCap Investment Fund I AIF" (17,21%), taču, tā kā uzņēmums ir akciju sabiedrība un tam nav jāsniedz Uzņēmumu reģistram ziņas par kompānijas īpašniekiem, šī informācija var neatbilst patiesībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!