Foto: Reuters/Scanpix

Kanādas avioražotājs "Bombardier" kārtējo reizi pārcēlis jauno "CS300" sērijas lidmašīnu piegādi Latvijas aviosabiedrībai "airBaltic", vēsta raidījums "LNT ziņas".

Pirmās "CS300" lidmašīnas "Bombardier" bija jāpiegādā oktobra beigās, lai jau novembrī 145 pasažieriem paredzētie aviolaineri varētu tikt norīkoti pirmajos reisos.

"Oktobra beigās lidmašīnas absolūti nebūs. Ja lidmašīnas būtu sagaidāmas oktobra beigās, tad mums šobrīd būtu jābūt rakstiskam apliecinājumam, ka mēs viņu saņemsim. Tā ir mūsu vienošanās. Šobrīd mēs runājam par termiņa nobīdi. To, cik lielu, lai kā es gribētu, es nevaru atklāt, jo tas pašlaik ir mūsu sarunu process," raidījumam teica "airBaltic" pārstāvis Jānis Vanags.

Tāpat "airBaltic" šogad saņems mazāk lidmašīnu nekā sākotnēji plānots. Kopumā līdz 2016. gada beigām Latvijas aviosabiedrībai bija jāsaņem četras lidmašīnas, bet līdz 2018. gada beigām – kopumā 20.

Iepriekš bija plānots, ka pirmās "CS300" lidmašīnas "airBaltic" saņems 2015. gada beigās. Taču vēlāk termiņš tika pārcelts uz 2016. gada otro pusi. Šā gada vasarā "Bombardier" vadība solīja, ka pirmā lidmašīna tiks piegādāta oktobra beigās.

Otrdien "Bombardier" paziņoja, ka likstās ar termiņu izpildi vainojams dzinēju ražotājs, kurš tos nespējot laikus piegādāt. Kavēšanās dēļ "airBaltic" saņems kompensācijas, vēsta raidījums.

Sākotnējais desmit "CS300" lidmašīnu pasūtījums ar iespēju iegādāties vēl desmit tika noslēgts 2012. gada decembrī. 2014. gada februārī tika publiskots nākamais darījums par vēl trīs lidmašīnu iegādi. Jaunās "CS300" lidmašīnas papildinās aviokompānijas flotē patlaban izmantotos 12 "Bombardier" "Q400" lidaparātus.

Aprīlī lidsabiedrība paziņoja, ka "airBaltic" pasūtījusi vēl septiņas "Bombardier" "CS300" sērijas lidmašīnas, tādējādi palielinot kopējo pasūtījumu līdz 20 lidmašīnām. "Bombardier" informēja, ka līguma par septiņu "CS300" lidmašīnu iegādi vērtība pēc kataloga cenām ir aptuveni 506 miljoni ASV dolāru (443 miljoni eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!