Foto: LETA

Latvijas lielākais graudu pārstrādātājs "Dobeles dzirnavnieks" auzu pārslu un musli ražotnes izveidē triju gadu laikā plāno ieguldīt 4,5‒5 miljonus eiro (3,16‒3,51 miljonu latu), pastāstīja "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Viņš norādīja, ka pašlaik "Dobeles dzirnavnieks" auzu pārslas neražo Dobeles ražotnē, bet gan nomā ražotni citviet Latvijā. "Patlaban mums ir neliela ražotne ar salīdzinoši nelielām jaudām. Pašlaik tā ražotne neatrodas Dobelē, un mēs to nomājam, tā ka plāns mums ir triju gadu periodā uzcelt Dobelē jaunu auzu pārslu ražotni, ar kuru varētu paplašināt produkcijas klāstu tieši auzu segmentā," sacīja Amsils, taču piebilda, ka ražotnes izveide ir ilgtermiņa projekts un tā ar pilnu jaudu varētu sākt darboties aptuveni pēc trim gadiem.

Vienlaikus viņš atzina, ka auzu pārslu ražotni nav paredzēts būvēt no jauna, bet gan izvietot esošajās "Dobeles dzirnavnieka" ražošanas telpās.

Kopā projekta realizācija varētu izmaksāt aptuveni 4,5‒5 miljonus eiro, prognozēja Amsils, taču uzsvēra, ka minēto summu paredzēts ieguldīt visa auzu pārstrādes cikla nodrošināšanai. "Precīzu summu ir grūti pateikt, jāskatās, kādi piedāvājumi būs, bet domājam, ka tas varētu būt aptuveni 4,5‒5 miljoni eiro. Šajā summā ir iekļauta gan iekārtu uzstādīšana, gan produktu uzglabāšanas iekārtas, gan fasēšanas, vārdu sakot, viss ražošanas cikls," klāstīja "Dobeles dzirnavnieka" vadītājs.

Jaunajā ražotnē iesākumā plānots ražot auzu pārslas un musli maisījumus, taču Amsils apliecināja, ka uzņēmums iecerējis izpētīt arī jaunu produktu izveides iespējas. Uzņēmuma vadītājs arī teica, ka 50% no jaunajā ražotnē saražotās produkcijas paredzēts eksportēt.

"Dobeles dzirnavnieks" pērn strādāja ar 56,7 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 60% vairāk nekā gadu iepriekš, aģentūrai BNS iepriekš pastāstīja Amsils. Savukārt 2010.gadā "Dobeles dzirnavnieks" strādāja ar 35,296 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 44% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 58% un bija 1,101 miljons latu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

"Dobeles dzirnavnieka" lielākais īpašnieks ir Igaunijas "Tartu Veski" piederošā kompānija "Invest DD".

Kompānijas "Dobeles dzirnavnieks" galvenie darbības virzieni ir labības, labības produktu glabāšana un pārstrāde, visu veidu miltu un miltu maisījumu ražošana, mannas, makaronu, putraimu, grūbu, pārtikas kliju ražošana, griķu pārstrāde, pārtikas produktu fasēšana, dzīvnieku barības ražošana, vairumtirdzniecība, mazumtirdzniecība un piegādes serviss Latvijā. Uzņēmums sniedz arī graudu glabāšanas, tīrīšanas un kaltēšanas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!