Foto: F64
Sūtījumu pārvadātājs "DPD" divu gadu laikā investēs apmēram piecus miljonus eiro automatizēto paku terminālu tīkla paplašināšanā, informēja SIA "DPD Latvija" pārstāvji.

Kopumā divu gadu laikā plānots uzstādīt vairāk nekā 250 paku skapjus jeb automatizētos paku terminālus sūtījumu saņemšanai un nosūtīšanai. No tiem vismaz 120 tiks uzstādīti nākamā gada laikā - 20 Latvijā un pa 50 Igaunijā un Lietuvā.

Līdz šā gada beigām, uzstādot vismaz 20 jaunus paku skapjus, plānots paplašināt sūtījumu piegādes infrastruktūru Baltijas valstīs.

"Pieaugot e-komercijas apjomiem, redzam, ka paaugstinās cilvēku prasības saņemt un veikt sūtījums sev ērtā laikā un vietā. Mūsu jaunākā pētījuma dati rāda, ka paku terminālu un Paku Bode punktu popularitāte ir augusi, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, un paredzam, ka šī tendence turpinās vērsties plašumā. Attiecīgi plānojam arvien jaunus ieguldījumus "Pickup" paku piegāžu tīkla attīstībā," norādīja "DPD Latvija" valdes priekšsēdētājs Jānis Grants.

Latvijā papildus jau esošajiem 138 "DPD Pickup" tīkla punktiem līdz šā gada beigām tiks uzstādīti pieci jauni automatizētie paku termināli. Tie atradīsies Rīgā, Valmierā, Jēkabpilī, Ventspilī un Rēzeknē.

"DPD Latvija" pērn strādāja ar 12,703 miljonu eiro apgrozījumu un guva 984 704 eiro peļņu. SIA "DPD Latvija" dibināta 1991.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 266 136 eiro. Vienīgais "DPD Latvija" akcionārs ir Francijas uzņēmums "Geopost SA", kas pilnībā pieder Francijas Pasta grupai "La Poste" un ir tās meitasuzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!