Foto: Publicitātes foto

Ventspils augsto tehnoloģiju parkā atklāta Vācijas izcelsmes uzņēmuma "Wasserkabel Baltic" vienotās apkures un dzesēšanas sistēmas komponentu rūpnīca. Iekārtu iegādē un apgrozāmajos līdzekļos uzņēmums investējis ap 1,7 miljoniem eiro.

Rūpnīcā ražos Latvijā un Baltijā vienīgās jaunās paaudzes apkures un gaisa dzesēšanas sistēmas, kā arī polipropilēna caurules ēku iekšdarbiem.

Kopējā ražotnes platība ir ap 1400 kvadrātmetriem. AS "Wasserkabel Baltic" līdz 2018. gadam plāno radīt vismaz 15 jaunas darba vietas. Papildus uzņēmums piedāvās tirgū polipropilēna caurules ēku iekšdarbiem.

"Atceros, ka 2014. gadā bijām šeit, atzīmējot pirmos ieliktos pamatus ražotnes izveidošanā. Šodien, oficiāli uzsākot "Wasserkabel Baltic" produkcijas ražošanu, esam spēruši soli uz priekšu, piedāvājot inovatīvas apkures un dzesēšanas sistēmas gan Latvijā, gan Baltijā. Vēlos izteikt pateicību Ventspils domei, Ventspils brīvostas pārvaldei, AS "Attīstības finanšu institūcija Altum", AS "Citadele banka" un visiem projektā iesaistītajiem par atbalstu un ieguldīto darbu ražotnes izveidē," atklāšanā sacījis Hans Eberhards.

Jaunais projekts ir Vācijā radītās zemas temperatūras apkures un dzesēšanas sistēmas komponentu ražotne.

Sistēmas darbība ir balstīta uz siltuma starojuma un absorbcijas principa pamata, izmantojot no augstas kvalitātes polipropilēna izgatavotu ūdens kapilāru sistēmu, kas pēc nepieciešamības tiek instalēta griestos, sienās vai grīdā, ļaujot ietaupīt celtniecības izmaksas un palielināt stāvu skaitu ēkā, samazinot tehniskajām komunikācijām nepieciešamo platību katrā stāvā, kā arī nodrošinot izcilu komforta līmeni.

Polipropilēna kapilārās caurules izmanto apkures un dzesēšanas sistēmām, un tās ļauj ietaupīt līdz pat 80% enerģijas, salīdzinot ar citām tehnoloģijām.

Tā kā tuvu stāvošās kapilārās caurules veido lielu siltuma apmaiņas platību, vēlamais telpas klimats tiek sasniegts ātri un ar zemu enerģijas patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!