Foto: DELFI.lt

Inčukalnā priedes koka zāģmateriālu uzņēmuma SIA "IKEA Industry Latvia Ltd" zaudējumi pagājušajā finanšu gadā palielinājušies par 5%, sasniedzot 1,68 miljonus eiro salīdzinājumā ar 753 868 eiro zaudējumiem iepriekšējā finanšu gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums finanšu gadā, kas ilga no 2013.gada 1.septembra līdz 2014.gada 31.augustam, strādājis ar 32,26 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 32,47 miljoniem pirms gada.

Kā norādīts "IKEA Industry Latvia Ltd" vadības ziņojumā, zaudējumus izraisīja izejmateriālu cenu pieaugums par 16% un ražošanas apjomu samazinājums par 3%, kas saistīts ar izejmateriālu deficītu tirgū.

Ziņojumā arī teikts, ka uzņēmums pievērsies mēbeļu sagatavju ražošanai, kas būs galvenā prioritāte turpmāk. Tāpat ziņojumā norādīts, ka viens no galvenajiem uzdevumiem turpmāk būs nodrošināt mērķiem atbilstošu izejmateriālu apjomu par adekvātu cenu, kā arī jaunu tirgu apgūšana.

Kā ziņots, "Ikea Industry Latvia Ltd" līdz 2014.gada novembrim bija "Swedwood Latvia Ltd" ("Swedwood").

Uzņēmums komercreģistrā reģistrēts 2003.gadā Inčukalna pagastā, tā pamatkapitāls ir 1,42 miljoni eiro.

"Ikea Industry Latvia Ltd" pieder Nīderlandē reģistrētam uzņēmumam "Swedwood Holding B.V.", kas savukārt ir daļa no "Ikea Industry" grupas. Tai piederošie uzņēmumi ražo nepieciešamās mēbeļu sastāvdaļas Zviedrijas mēbeļu un mājsaimniecības preču giganta "Ikea" veikaliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!