Foto: ČetrasSezonas.lv

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa 17.septembrī ir izbeigusi SIA "Iļģuciema maiznīca konditoreja" tiesiskās aizsardzības procesa lietu, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Kā norādīja tiesā, tika noraidīts tiesiskās aizsardzības procesa plāns, jo tas neatbilda Maksātnespējas likuma prasībām, jo nebija saskaņots ar kreditoriem. Līdz ar to tiesiskās aizsardzības process netika pasludināts.

Kā iepriekš sacīja uzņēmuma pārstāve Jolanta Gaudieša, process iesākts pēc konsultācijām ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) nolūkā sakārtot iepriekšējā īpašnieka darbības laikā radušos parādus.

"Pilnā apjomā esam nokārtojuši parādsaistības ar izejvielu piegādātājiem un pakalpojumu sniedzējiem, un vienīgais parāds, kas atlicis, ir saistīts ar nodokļu saistībām pret VID. Patlaban sarunās ar VID tiek apzināts parāda apjoms, tikmēr uzņēmuma sakārtošanas nolūkā tiks izmantots tāds instruments kā tiesiskās aizsardzības process," sacīja Gaudieša.

Viņa arī norādīja, ka uzņēmuma darbs norit ierastajā režīmā, kā arī regulāri tiek izmaksātas algas darbiniekiem - apmēram 70 cilvēkiem.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Iļģuciema maiznīcas konditorejas" apgrozījums 2011.gadā bija 1,25 miljoni latu, kas ir divreiz vairāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 602 579 latus.

"Iļģuciema maiznīca konditoreja" pērn strādāja ar 244 latu zaudējumiem salīdzinājumā ar 33 196 latu peļņu 2010.gadā.

"Iļģuciema maiznīcas konditorejas" īpašnieks ar 100% daļu kopš 2010.gada 1.oktobra ir SIA "FF Investments". "Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "FF Investments" kapitāldaļas katrai pa 50% pieder Lūcijai Meijerei un Ilzei Fraimanei.

Iepriekš, līdz 2010.gada 1.oktobrim, "Iļģuciema maiznīca konditoreja" piederēja svaigas un saldētas maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājam un tirgotājam SIA "Kviteks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!