Foto: DELFI

Industriālo parku attīstītājs un apsaimniekotājs SIA "Nordic Partners Properties" ("NP Properties") šogad oktobrī plāno pabeigt "NP Jelgavas biznesa parka" rekonstrukciju, informēja "NP Properties" valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja.

Kopējās investīcijas šajā pērn augustā sāktajā projektā sasniedz 8,7 miljonus eiro. Rekonstruētās teritorijas platība būs 21 823 kvadrātmetri.

Patlaban "NP Jelgavas biznesa parkā" ir iznomāti 41 017 kvadrātmetri, tajā ir 19 nomnieki, no tiem deviņi ir ražošanas uzņēmumi. Kopējais nodarbināto skaits sasniedz 280 strādājošos. Parkā strādājošie uzņēmumi ražo metālizstrādājumus, gumijas izstrādājumus, plastmasas izstrādājumus, pārstāvēta arī kokapstrādes un iepakojumu ražošanas nozare.

Kopējā "NP Jelgavas biznesa parka" biznesa parka teritorija ir 23 hektāri, iznomāšanai paredzētā industriālā platība ir 61 172 kvadrātmetri.

Valsts atbalsta programmā "Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu izveidei vai rekonstrukcijai" pērn "NP Properties" tika apstiprināts projekts Jelgavā, tas ir viens no sešiem programmā apstiprinātajiem projektiem.

Atbalsta programmas prasības paredz to, ka, pirmkārt, telpas ir jāsagatavo ārpus Rīgas. Otrkārt, telpas ir jāsagatavo noteiktam nomnieku skaitam - tiem ir jābūt trim savstarpēji nesaistītiem uzņēmumiem. Treškārt, nomnieku uzņēmumos strādājošo skaitam ir jāpalielinās no 20 līdz 50.

SIA "NP Properties" grupas uzņēmumi papildus industriālo parku attīstīšanai, apsaimniekošanai un industriālo telpu nomai pārstāv tādas biznesa jomas kā komunālo sistēmu apsaimniekošana, telekomunikāciju un IT pakalpojumi, visa veida celtniecības un remonta darbi, uzņēmumu vadības, konsultatīvo pakalpojumu sniegšana, kā arī alternatīvās enerģijas risinājumi.

"NP Properties" ir investīciju grupas "Nordic Partners" uzņēmums, kurš ir lielākais industriālo parku attīstītājs un apsaimniekotājs Latvijā. Patlaban Rīgā, Olainē, Jelgavā, Salaspilī, Rēzeknē un Daugavpilī tiek apsaimniekoti kopumā astoņi industriālie parki. Kopējā telpu platība šajos parkos ir vairāk nekā 490 000 kvadrātmetru, iznomājamās platības ir 310 000 kvadrātmetru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!