Foto: stock.xchng
Audiotehnoloģiju uzņēmums SIA "Real Sound Lab", kas savulaik saņēmis dažādas eksporta un inovāciju balvas, pārtraucis darbību, bet tā radītās tehnoloģijas pārņēmusi kompānija "Coneq Labs".

Kā liecina ieraksti "Lursoft" datu bāzē, šī gada oktobra beigās Valsts ieņēmumu dienests (VID) apturējis "Real Sound Lab" saimniecisko darbību, bet pagājušajā nedēļā VID lēmis to atjaunot.

Tāpat VID noteicis aizliegumu pārreģistrēt "Real Sound Lab" piederošo uzņēmumu "RSL Trade", kā arī liedzis reorganizēt vai mainīt paša "Real Sound Lab" īpašniekus.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Viesturs Sosārs, firma jau kādu laiku neveic nekādu darbu. Tā nav spējusi pildīt saistības, tādēļ nodrošinātais kreditors - "Trasta komercbanka" - pārdevusi apķīlāto mantu, tostarp inovatīvo skaņas izlīdzināšanas tehnoloģiju.

To pārņēmis uzņēmums "Coneq Labs", kura lielākie īpašnieki ir Sosārs (12,1%), Jānis Zuzāns (20,3%), Vilnis Rozentāls (13,2%), Āris Liepiņš (13,2%), Ivars Klagišs (13,7%) un Normunds Bergs (15,2%). Vairāki no šiem cilvēkiem ir vai iepriekš bijuši arī "Real Sound Lab" dalībnieku rindās.

Iepriekš "Real Sound Lab" vārds ziņu virsrakstos nonāca ne tikai uzņēmuma attīstīto inovatīvo tehnoloģiju dēļ. Inženieris, "Coneq" tehnoloģijas izgudrotājs un kādreizējais "Real Sound Lab" lielākais īpašnieks Raimonds Skuruls firmu iesūdzēja tiesā, pārmetot savu autortiesību pārkāpumu. Šajā tievedībā spriedums vēl nav bijis. Savukārt uzņēmums vērsās pret Skurulu, prasot viņu izslēgt no kompānijas. Šajā tiesvedībā pieņemts Skurulam nelabvēlīgs lēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!