Foto: Shutterstock
Tukuma novada graudu audzētāja, vācu uzņēmējiem piederošā SIA "Stortenbekera un Hopnera lauksaimniecība" plāno būvēt jaunu graudu noliktavu, investējot 521 520 eiro, liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tajā teikts, ka noliktavu Degoles pagasta "Kalna Kārtiņos" būvēs SIA "Skorpions VS", projekts tiks pabeigts līdz šā gada beigām, savukārt būve tiek finansēta ar Lauku atbalsta dienesta administrēto Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu pasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībā".

Kā liecina ''Firmas.lv" dati, saimniecības finanšu gadā, kurš ilga no 2014.gada 1.jūlija līdz 2015.gada 30.jūnijam, apgrozījums bija 1,96 miljoni eiro, bet peļņa - 117 684 eiro salīdzinājumā ar 2,23 miljonu apgrozījumu un 544 892 eiro peļņu gadu iepriekš.

Kā norādīts vadības ziņojumā, saimniecībā pērn investēja zemes un tehnikas iegādē, līdz ar to īpašumā patlaban ir 1900 hektāri un nomā - 471 hektārs lauksaimniecības zemes. Lielākie ieņēmumi gūti no graudu un rapša pārdošanas. Apgrozījuma samazinājumu ietekmēja tas, ka nācās pārsēt 20% izsalušo ziemāju, savukārt sezonas laikā samazinājās graudu un rapša iepirkuma cenas, taču kopumā saimniecības perspektīvas tiek vērtētas kā labas.

Šogad saimniecības vadība plāno turpināt iepirkt zemi un tehniku, palielinot sējumu platību un paaugstinot to ražību.

SIA "Stortenbekera un Hopnera lauksaimniecība" reģistrēta 2003.gadā Degoles pagastā, tās pamatkapitāls ir 187 800 eiro, uzņēmums sezonā nodarbina 13 darbiniekus.

Uzņēmuma īpašnieki ar 50% kapitāldaļu katrs ir Vācijas pilsoņi Matiass Stortenbekers un Jens Hopners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!