Foto: LETA
Rīgas domes Administratīvā komisijā šodien nolemts piemērot sodu 700 eiro apmērā Gunāra Ķirsona uzņēmumam "MC Horeca Holding" par būvnormatīvu neievērošanu, izmantojot ekspluatācijā nenodotu ēku, uzzināja Administratīvajā komisijā.

Iespējamais soda apmērs ir no 70 līdz 7100 eiro. Ķirsona uzņēmumam noteikts salīdzinoši mazs sods, jo uzņēmējs savu vainu ir atzinis un pārkāpumus novērsis. Turpretim negatīvi vērtējams tas, ka ekspluatācijā nenodotā ēka izmantota samērā ilgu laiku.

Ķirsons sodu 10 dienu laikā var apstrīdēt tiesā vai arī samaksāt to 30 dienu laikā.

Kā apstiprināja Ķirsons, viņš piemēroto sodu neapstrīdēs. "Ja ir uzlikts sods, tad tas ir jāmaksā, un to arī darīsim."

Kā ziņots, Ķirsons savu jauno ēstuvi apmeklētājiem atvēra jau pērnās vasaras vidū, taču 2.decembrī viņam to nācās uz laiku slēgt, jo atklājās, ka ēstuve nav nodota ekspluatācijā.

Rīgas pilsētas būvvalde 21.decembrī pabeigusi ēstuves "Ķirsons Māja" saskaņošanas dokumentu izvērtēšanu, apsekojusi objektu un nolēmusi būvi pieņemt ekspluatācijā, taču uzņēmējam par šādu rīcību piemērots sods.

Jauno ēstuvi pārvalda pērn 17.septembrī dibināta, Ķirsona vadīta kompānija SIA "MC Horeca Holding". Uzņēmuma 50,05% daļu pieder Ķirsonam, bet 49,95% - Vladimira Šestakova uzņēmumam SIA "Capital Investments", liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, šī nav pirmā reize, kad sabiedriski nozīmīgā ēkā norit aktīva darbība un notiek liels klientu pieplūdums, kaut arī telpas nav nodotas ekspluatācijā.

2011.gada decembrī Rīgas pilsētas būvvaldes būvinspektori konstatēja, ka ekspluatācijā nenodotajā koncertzālē "Palladium" jau kopš septembra norisinās dažādi pasākumi. SIA "Palladium Riga" par būvnormatīvu neievērošanu tika piemērots 3500 latu (4980 eiro) sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!