Foto: DELFI

VAS "Latvijas Dzelzceļš" nākamgad paredz 20% kritumu uzņēmuma apgrozījumā, intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

Ja šogad "Latvijas dzelzceļš" pārkrāvis 57 miljonus tonnu, tad nākamgad tonnāža samazināsies līdz pat 45 miljoniem, liecina ministra rīcībā esošās aplēses. Vienlaikus Matīss norādīja, ka tas ir objektīvi prognozēts kritums, taču "tas nenozīmē, ka tiks atlaisti darbinieki".

"Esam piesardzīgi ar ieņēmumu prognozi," sacīja ministrs, norādot, ka tas darīts ar mērķi, lai pēc tam nenāktos secināt, ka nepietiek naudas plānotajām darbībām.

Matīss norādīja, ka pakāpeniski tranzīta jomā pakāpeniski Krievijas kravas pārorientējas uz Krievijas ostām. Vienlaikus arī Latvija meklē iespējamās alternatīvas, piemēram, Baltkrievijas kravu pārorientēšanu. Ministrs sacīja, ka viena no iespējām ir piesaistīt kravas ar augstāku pievienoto vērtību, jo tādējādi kravas ar mazāku efektu būtu iespējams panākt to pašu pieaugumu tautsaimniecībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!