Foto: LETA
Maizes ražotājs "Latvijas maiznieks" jaunā ražošanas līnijā investēs 2,82 miljonus eiro, liecina informācija Iepirkumu un uzraudzības biroja mājaslapā.

Ražošanas līnijas iegādei bija izsludināts iepirkumu konkurss, kurā uzvarējis Somijas uzņēmums "Vulganus Oy".

Jau ziņots, ka "Latvijas maiznieks" par trijiem miljoniem eiro plāno iegādāties rudzu un saldskābās maizes ražošanas līniju, tostarp mīklas maisītāju, piltuvi un rudzu maizes dalītāju, kā arī mīklas formētāju, maizes sagatavju padevēju raudzētavā, maizes padevēju no krāsns uz dzesēšanu, kā arī maizes iepakotāju un citas iekārtas.

Projektu plānots realizēt līdz šā gada beigām un tas tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda programmas "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" ietvaros, piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzekļus.

2012.gadā "Latvijas maiznieks" strādāja ar 10,883 miljonu latu (15,5 miljonu eiro) apgrozījumu, kas ir par 14,2% vairāk nekā 2011.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās četras reizes - līdz 56 tūkstošiem latu (79,7 tūkstošiem eiro).

Uzņēmums dibināts 1991.gadā. "Latvijas maiznieka" lielākais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "EMaral Invest". "Latvijas maiznieka" nosaukums līdz 2010.gada septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!