Foto: LETA

Valsts uzņēmums "Latvijas Pasts" jaunajā vadībā modernizēs pasta nodaļu tīklu, kas ļaus paātrināt klientu apkalpošanu, bet reģionos pasta nodaļas jau sākts pārveidot, otrdien intervijā "Latvijas Radio" rīta raidījumā "Labrīt" atzina "Latvijas Pasta" jaunais vadītājs Māris Vilcāns.

Viņš izteicās, ka iepriekš uzņēmuma attīstības plāni nereti bijuši tikai "uz papīra", taču līdz ar jauno vadību tos plānots ieviest realitātē. Ar vienotas stratēģijas palīdzību un modernizāciju plānots paātrināt klientu apkalpošanu pasta nodaļās.

Konkrēti to plānots paveikt, nomainot novecojušās kasu sistēmas un pārskatot pasta nodaļu ikdienas darbu. Vilcāns norādīja, ka pastāv iespēja, ka atsevišķus darbus varētu aizstāt ar IT risinājumiem, kas arī varētu līdzēt apkalpošanas ātruma uzlabošanai.

Savukārt reģionos jau sākta pasta nodaļu darbības pārveide. Līdzšinējo pasta nodaļu vietā sadarbībā ar pašvaldībām valsts uzņēmums izveidojis sistēmu, ko sauc par "universālo pastnieku". Tas atrodas pašvaldības telpās, kur iespējams saņemt visus pasta pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!