Foto: LETA

Valsts uzņēmums "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) līdz 2020.gadam staciju un peronu renovācijā plāno investēt 28,2 miljonus eiro, intervijā sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš.

"Pēc sekmīgi noslēgtā 16 Jūrmalas un Jelgavas dzelzceļa staciju modernizācijas projekta, kura ietvaros tika paaugstinātas platformas un labiekārtota staciju infrastruktūra, LDz ir noslēdzis nodomu protokolu ar "Pasažieru vilcienu" par pasažieru apkalpošanas infrastruktūras tālāku modernizāciju," pauda Bērziņš.

Viņš norādīja, ka modernizācijas ietvaros līdz 2020. gadam plānots modernizēt 58 stacijas un pieturas punktus virzienos uz Tukumu, Jelgavu, Aizkraukli un Skulti. Vidēji gadā plānots pārbūvēt 11 stacijas, taču precīzs modernizācijas darbu grafiks būs zināms pēc investīciju plāna apstiprināšanas.

Uzņēmuma vadītājs atzīmēja, ka staciju un platformu modernizācijas projekta turpinājums ir ar lielu sociālo nozīmi. "Šī projekta mērķis ir, lai pa dzelzceļu maksimāli ātri un ērti varētu pārvietoties ne tikai kravas, bet arī pasažieri. Ļoti svarīga ir sadarbība arī ar "Pasažieru vilcienu", jo nav jēgas uzcelt tikai platformu, ja gar to nekursē vilcieni," piebilda Bērziņš.

LDz pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!