Foto: DELFI

Lai gan iepriekš tika paustas bažas par iespējamām grūtībām ar algu izmaksu, šodien AS "Liepājas metalurgs" darbinieki ir saņēmuši darba algu par jūniju, sacīja "Liepājas metalurga" arodbiedrības vadītājs Jānis Grava.

Viņš piebilda, ka pēc tikšanās ar uzņēmuma vadību ticis saņemts solījums, ka arī 10.augustā darbiniekiem tiks izmaksāta darba alga par jūliju.

"Saņemam tādu pašu algu kā maijā un jūnijā, kopš ir apturēta ražošana, - tā ir darba samaksa bez piemaksām. Tas nozīmē, ka alga ir gandrīz uz pusi mazāka nekā tajos mēnešos, kad ražošana notika," sacīja Grava.

Jautāts, kāds ir darbinieku noskaņojums un vai arodbiedrība ir runājusi ar akcionāriem par uzņēmuma darbības atjaunošanu, Grava sacīja, ka ir bijušas tikšanās ar akcionāriem, taču pagaidām tām nav nekāda rezultāta.

"Darām, ko varam, runājam, lai akcionāri iegulda līdzekļus uzņēmumā, bet nekāda rezultāta nav, diemžēl nav arī nekādas pārliecības, ka uzņēmuma darbība varētu atjaunoties tuvākajā laikā," sacīja Grava.

Jau ziņots, ka AS "Liepājas metalurgs" ierosināts tiesiskās aizsardzības process un līdz 26.jūlijam jāizstrādā tiesiskās aizsardzības procesa plāns.

"Liepājas metalurga" kreditoru kluba piesaistītā finanšu konsultanta "Prudentia Advisers" asociētais direktors Ivars Pinkulis informēja, ka patlaban notiek sarunas ar vairākiem potenciālajiem investoriem, tajā skaitā arī ar "Liepājas metalurga" akcionāru Sergeja Zaharjina un Kirova Lipmana piesaistītajiem investoriem.

Patlaban ir noslēgti četri konfidencialitātes līgumi ar potenciālajiem investoriem, bet ir vēl vairāki investori, kuri ir izrādījuši interesi par uzņēmumu un ar kuriem notiek sarunas.

Jautāts, kas notiks ar uzņēmumu pēc 26.jūlija, Pinkulis sacīja, ka kreditoru vairākums var balsot par tiesiskās aizsardzības procesa plāna sagatavošanas termiņa pagarināšanu vēl uz vienu mēnesi. "Ja tas nenotiek, tad diemžēl viens no scenārijiem ir arī maksātnespēja," skaidroja Pinkulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!