Foto: DELFI

Liepājas metalurģijas uzņēmuma "Liepājas metalurgs" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 321,265 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 44,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet grupas zaudējumi sasniedza 7,335 miljonus latu pretēji peļņai 2011.gadā, liecina biržā "NASDAQ OMX Riga" iesniegtais uzņēmuma neauditētais finanšu pārskats.

Savukārt "Liepājas metalurga" apgrozījums pagājušajā gadā veidoja 305,233 miljonus latu, kas ir par 48% vairāk nekā 2011.gadā, bet uzņēmuma zaudējumi bija 8,753 miljoni latu pretēji peļņai gadu iepriekš.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā apgrozījuma pieaugums saistīts ar to, ka pērn armatūras produkcijas ražošanas un realizācijas apmēri, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieauga par 43,5%. Savukārt saimnieciskās darbības zaudējumus "Liepājas metalurga" vadība skaidro ar esošo melnā metāla tirgus situāciju. "Realizācijas cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, samazinājās par 2,5%, bet ražošanas izmaksas ir palielinājušās," skaidro uzņēmuma vadība.

Vadības ziņojumā arī teikts, ka pagājušajā gadā "Liepājas metalurgs" obligāto iepirkumu komponenti samaksāja 5,9 miljonu latu apmērā, kas ir par 168,2% vairāk nekā 2011.gadā.

Saistībā ar tērauda ražošanas tehnoloģijas rekonstrukciju "Liepājas metalurgam" ir ilgtermiņa saistības 46,3 miljonu latu apmērā. Ņemot vērā pasaules melnā metāla tirgus krīzi, kompānijas īstermiņa saistības pērnā gada beigās pārsniedza apgrozāmo līdzekļu apmēru. "Uzņēmums ievēro piesardzīgu likviditātes riska vadību, nodrošinot, ka ir pieejami finanšu resursi saistību nokārtošanai noteiktajos termiņos," norāda "Liepājas metalurga" vadība.

Vadības ziņojumā arī sacīts, ka pagājušajā gadā investīcijās ieguldīti 15,6 miljoni latu. Kopš modernizācijas uzsākšanas tērauda ražotnes modernizācijā un infrastruktūras izveidošanā ieguldīti 81,9 miljoni latu, tai skaitā "UniCredit S.p.A" līdzekļi 60,1 miljonu latu apmērā.

2011.gadā "Liepājas metalurga" koncerna apgrozījums 221,651 miljoni latu, bet peļņa - 3,886 miljoni latu. "Liepājas metalurga" māteskompānijas apgrozījums 2011.gadā savukārt bija 206,144 miljoni latu un peļņa - 2,467 miljoni latu.

"Liepājas metalurga" akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā. Tā koncernā ir stividors "Liepājas osta LM", "Sporta klubs "Liepājas metalurgs"", "Ledus halle "Liepājas metalurgs"" un būvmateriālu ražotājs "Rūķis LM".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!