Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien, 24. septembrī apstiprināja informatīvo ziņojumu par Latvijas Universitātes (LU) infrastruktūras modernizāciju, tādējādi dodot savu svētību darbu sākšanai pie LU jaunā akadēmiskā centra Rīgā, Torņakalnā būvniecības.

LU portālu "Delfi" informēja, ka, atbilstoši valdībā lemtajam, līgums ar iepirkumu konkursā izvēlēto būvnieku – "LNK Industries Group" jānoslēdz šā gada oktobrī, bet septiņstāvu ēkas būvniecība jāpabeidz 2015. gada vasarā.

LU informē, ka jaunajā ēkā, kuras būvniecība izmaksās 14,89 miljonus latu, esošās auditorijas un laboratorijas plānots aprīkot ar vairāk nekā 10 miljonus latu vērtām mēbelēm un iekārtām.

Jaunuzceltajā korpusā atradīsies LU Bioloģijas, Ķīmijas, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu, kā arī Medicīnas fakultātes, Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūts un Ķīmiskās fizikas institūts - kopā telpas paredzētas ap 3000 studentu, zinātnieku, mācībspēku.

Jaunajā ēkā plānots iekārtot sešu valsts nozīmes pētniecības centru laboratorijas.

"Delfi" jau vēstīja, ka iepirkumu konkursu, kurā tika izvēlēti LU jaunā akadēmiskā centra būvnieki, apvij skandāli – vispirms par iepirkumu konkursa uzvarētāju tika atzīta būvkompānija "Abora", bet pēc tam, kad Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB)aizliedza slēgt līgumu ar šo kompāniju, par uzvarētāju tika atzīts cits pretendents – "LNK Industries group". Tomēr šo lēmumu IUB apstrīdēja gan sākotnēji konkursā uzvarējusī "Abora", gan "Skonto būve", kas apstrīdējusi arī IUB lēmumu un paziņojusi, ka par šo iepirkumu vērsīsies arī tiesībsargājošajās iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!