Foto: LETA

Latvijas farmācijas kompānija "Olainfarm" nesaista savus attīstības plānus ar Krievijas tirgu, pārsvarā orientējoties uz iekšējo tirgu un Eiropas Savienību (ES), pavēstīja AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

"Mēs esam Latvijas uzņēmums un galvenokārt orientējamies uz vietējo tirgu. Mūsu otrā prioritāte ir Eiropas Savienība, trešā - citas valstis, kuru tirgos tiek pārdota mūsu produkcija. "Olainfarm" ir ļoti stipras pozīcijas Krievijā, tādējādi mums nebūtu īpašas jēgas tur kaut ko pirkt. Analizējot trešās pasaules valstis, mēs visdrīzāk varētu iegādāties farmācijas uzņēmumu Turcijā vai Brazīlijā, valstīs ar milzīgiem tirgiem. Krievijā mums tik un tā iet labi. Šāds pirkums (farmācijas kompānijas pārņemšana) neuzlabotu, bet gan pasliktinātu "Olainfarm" pozīcijas," norādīja Maligins.

Kompānijas vadītājs sacīja, ka "Olainfarm" pašlaik risina sarunas ar vairākām kompānijām Eiropā un arī Latvijā, taču konkrētu plānu pagaidām nav.

"Gadās, ka uzņēmums ir visai interesants, bet tikai daļēji caurskatāms. Audits netiek veikts. Pārņemt kompāniju un uzsākt tā attīrīšanu ir ļoti liels darbs. Mēs meklējam uzņēmumu, kura vīzija būtu pēc iespējas tuvāka "Olainfarm": pilnīga caurskatāmība, nekādu pelēko un melno shēmu. Lai arī uzņēmums ir neliels, visam jābūt skaidram," norādīja Maligins.

"Latvijā mums piedāvāja vienu interesantu kompāniju, taču tā it nemaz nav caurskatāma. Mēs teicām: "Labi, mēs pagaidīsim, ja jūs esat gatavi paši padarīt savu darbu un attīrīt kompāniju, lai to būtu iespējams pareizi novērtēt, tad mēs atsāksim sarunas." Man nemaz negribētos šodien nopirkt kompāniju, bet rīt pēkšņi atgriezties 90-tajos. Mēs esam gājuši uz priekšu un līdz ar to cenšamies turēties pa gabalu no "aplokšņu" algām un citiem "jaukumiem"," izteicās "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!