Foto: RIA Novosti/Scanpix
Metālapstrādes uzņēmums SIA "Dīlers" pērn strādāja ar apgrozījumu 14,5 miljonu eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir par 3,9% mazāk. Savukārt uzņēmuma neauditētā peļņa 2014.gadā veidoja 947 300 eiro, informē uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Deniss Zaicevs.

Aizvadīto gadu Zaicevs vērtēja kā veiksmīgu, jo "Dīlers" sāka ražot jaunus produktus un pasaules tirgū gada otrajā pusē atgriezās rosība un palielinājās pieprasījums pēc gatavās produkcijas.

"Nelielu iespaidu uz 2014.gada kopējiem finanšu rezultātiem atstāja Eiropas Savienības sankcijas pret Krieviju, kā rezultātā klienti sāka kļūt piesardzīgāki, veicot pasūtījumus, tai skaitā 2015.gadam," atzina Zaicevs, piebilstot, ka sankciju radītais efekts lika mainīt prognozes arī šim gadam. Iepriekš varēja izdarīt ļoti optimistiskas apgrozījuma pieauguma prognozes 2015.gadam, jo tirgus tendences liecināja, ka gatavās produkcijas cenas turpinās augt un ražošanas izmaksas samazināsies, bet tagad, redzot ekonomikas izaugsmes kritumu Eiropā, prognozes ir piesardzīgas, turklāt klienti pasūtījumus izdara ļoti uzmanīgi, jo nākotnē ir pārāk daudz nezināmo.

Pērn "Dīlers" galveno uzsvaru lika uz alumīnija detaļu ražošanu, ko plānots turpināt arī tuvākajā nākotnē. "Visi nosacījumi, lai turpinātu attīstīt jaunu produktu ražošanu, ir - gan modernas iekārtas, gan ražošanas un produkcijas cenas attiecība. Tomēr jāatzīst, ka mums trūkst kvalificēta darbaspēka, tāpēc uzņēmums pērn savus darbiniekus sūtīja uz apmācībām ASV un Vācijā," skaidroja Zaicevs.

Pozitīvi vērtējams tas, ka uzņēmumam ar savu jauno produkciju izdevās iekarot jaunus eksporta tirgus - Slovākijā, Čehijā, Zviedrijā.

"Lielākais paldies jāsaka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai, jo bez viņu atbalsta mums nebūtu izdevies iegādāties jaunas ražošanas iekārtas, tādējādi arī jaunus tirgus ar jauno produkciju mums nebūtu izdevies iekarot," uzsvēra "Dīlera" valdes priekšsēdētājs, norādot, ka jaunās iekārtas ļāva uzņēmumam palielināt arī darbinieku skaitu par 12%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Tostarp uzņēmums 2014.gadā attīstībā ieguldīja aptuveni 1,35 miljonus eiro infrastruktūras modernizācijai.

No kopējā 2014.gada apgrozījuma 80% veidoja alumīnija pārstrāde un metāla produkcijas ražošana, savukārt 20% šķiroto atkritumu pieņemšana un pārstrāde, kā arī sadzīves un bīstamās tehnikas utilizācija.

"Par šo gadu varu teikt, ka turpināsim aktīvi darboties un centīsimies noturēt finanšu rezultātus vismaz 2014.gada līmenī," atzina Zaicevs.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2013.gadā "Dīlers" strādāja ar 15,1 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 38% mazāks nekā 2012.gadā sasniegtais 24,7 miljonu eiro apgrozījums. 2013.gadā gūta 1,33 miljonu eiro peļņa, bet 2012.gadā uzņēmums nopelnīja 1,3 miljonus eiro.

"Dīlers" ir viens no lielākajiem krāsaino metālu pārstrādes uzņēmumiem Latvijā. Uzņēmums nodarbojas ar otrreizējā alumīnija sakausējumu lējumu ražošanu, melno un krāsaino metāllūžņu pārstrādi un tirdzniecību, kā arī šķiroto atkritumu pieņemšanu un pārstrādi. "Dīlera" ražotos alumīnija sakausējumus izmanto tādi automašīnu ražotāji kā BMW, "Audi", "Volkswagen", "Volvo", "Škoda", "Iveco", kā arī citu nozaru uzņēmumi - "Husqvarna", "Bosch", "Siemens". Aptuveni 90% no saražotās produkcijas apjoma tiek eksportēti.

Uzņēmuma īpašnieki ir Deniss Zaicevs (33,79%), Sergejs Zaicevs (33,21%) un Pjotrs Čerekovs (33%), liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!