Foto: DELFI

Kokmateriālu vairumtirdzniecības un mežsaimniecības uzņēmums "Pata" pagājušajā gadā strādāja ar 163,633 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,6% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 1,046 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka zaudējumus radīja straujais ASV dolāra kritums, kā arī citu valūtu vērtību negatīvās svārstības.

Vienlaikus kompānijas vadība atzīmē, ka 2018.gadā "Pata" turpinās strādāt pie jaunu klientu piesaistes un jaunu tirgu apgūšanas, tādējādi samazinot biznesa riskus.

Tāpat "Pata" vadība norāda, ka uzņēmuma turpmāko darbību var ietekmēt izmaiņas likumos, ekonomiskie faktori, konkurentu aktivitātes cīņā par tirgus daļu, kā arī izmaiņas starptautiskajā biznesa vidē.

2016.gadā "Pata" apgrozījums bija 137,953 miljoni eiro, kas ir par 8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 1,7% un bija 1,9 miljoni eiro.

"Pata" reģistrēta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 16,135 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Uldis Mierkalns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!