Foto: LETA

No finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" (LM) aizgājuši jau 120 darbinieki, piektdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kā pastāstīja LM arodbiedrības priekšsēdētājs Jānis Grava, tā ir aptuveni puse no darbiniekiem, kurus uzņēmuma vadība plānoja atlaist.

Pēc Gravas teiktā, liela daļa no aizgājušajiem darbiniekiem jau atraduši citu darbu, bet daļa jaunu darbu nav meklējuši un nemeklēs, jo ir pensijas vecumā.

Kā ziņots, maija sākumā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Liepājas filiālē nepilna mēneša laikā bezdarbniekos reģistrējās 32 "Liepājas metalurga" darbinieki, kuri darbu uzņēmumā pametuši uz savstarpējās vienošanās pamata, bet kopumā no darba uzņēmumā bija aizgājuši aptuveni 60 darbinieki.

Kā iepriekš norādījusi NVA Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane, darbinieku atlaišana uzņēmumā notiek korekti, ievērojot darba likumdošanas normas, - darbinieki saņemot arī kompensācijas, kas, kā sacīja Baumane, pēc likuma pienākoties tikai kolektīvās atlaišanas gadījumā.

"Lielākajai daļai bijušo uzņēmuma darbinieku, kuri reģistrējušies kā bezdarbnieki, nevajadzētu būt problēmām iekļauties darba tirgū," iepriekš atzinusi Baumane, norādot, ka starp darbiniekiem, kuri pametuši uzņēmumu, nav tikai specifisku ar metalurģijas nozari saistītu profesiju pārstāvju.

Kā bezdarbnieki reģistrējušies arī kravas automobiļu vadītāji, autoatslēdznieki, elektromontieri, celtņa operatori u.c. Esot arī kausētāji, metāla griezēji, kuriem, kā pieļāva Baumane, vajadzēs apgūt kādu citu profesiju.

NVA Liepājas filiāles vadītāja arī atzinusi, ka daudziem bijušajiem darbiniekiem, kuri uzņēmumā ir nostrādājuši vairākus desmitus gadu, ir vajadzīga palīdzība, lai atkal iekļautos darba tirgū, piemēram, lai uzrakstītu CV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!