Foto: AFI
Gumijas un metāla ceļazīmju ražotnes "Nordic Metalplast" darbinieki apsver iespēju sākt beztermiņa streiku neizmaksāto algu dēļ, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības (LAKRS) pārstāve Inga Cinīte.

Viņa norādīja, ka pirmdien notikušajā streikā uzņēmuma vadība nav kontaktējusies ar 42 streikojošajiem darbiniekiem. "Šodien [pirmdien] streikoja uzņēmuma darbinieki, taču uzņēmuma vadība tā arī neieradās vai arī kā citādi nesazinājās ar darbiniekiem. Taču šodien intervijā televīzijai uzņēmuma vadītājs norādīja, ka līdz piektdienai algas tiks izmaksātas. Līdz ar to darbinieki gaidīs līdz piektdienai un pēc tam varētu sākt beztermiņa streiku," sacīja Cinīte.

Tāpat viņa klāstīja, ka uzņēmumā nodarbinātie cilvēki jaunu darbu pagaidām nemeklē. "Streikojošie darbinieki pagaidām jaunu darbu nemeklē, jo viņi grib strādāt, taču vēlas, lai viņiem par darbu arī samaksā. Tāpat arī jāteic, ka Jelgavā darbavietu ir nedaudz," atzina LAKRS pārstāve.

Jau ziņots, ka konflikts starp darba ņēmējiem un uzņēmumu sākās pagājušā gada nogalē, kad darbinieki nesaņēma samaksu par paveikto darbu.

LAKRS pārstāve Elīna Dābola aģentūrai BNS jau iepriekš uzsvēra, ka Valsts darba inspekcija arī iepriekš ir atzinusi, ka "Nordic Metalplast" ir lielākais darba likumu pārkāpējs Jelgavā – regulāri kavē algu izmaksu vai strādājošos atstāj vispār bez ienākumiem.

"Nordic Metalplast" ir dibināts 2005.gadā, un tā pamatkapitāls ir 490 tūkstoši latu. Uzņēmums ražo ceļu un ceļu būvdarbu laukumu apzīmējumus un saražoto produkciju eksportē uz Itāliju. 2010.gadā uzņēmums strādāja ar 1,170 miljonu latu apgrozījumu un septiņu latu pelņu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!