Foto: Shutterstock
Par restorānu "Vairāk saules" īpašnieka "Vēl vairāk saules" pastu un ravioli makaroniem vairākkārt ir izrādīta interese Krievijā, sacīja kompānijas pārstāvis Mārtiņš Kalniņš.

Viņš pastāstīja, ka kompānija visu pastu un ravioli realizē Baltijā, taču par produkciju ir izrādīta interese arī Krievijā "Divreiz mēs esam bijuši ļoti tuvu tam, lai sāktu eksportēt [uz Krieviju]. Bija jau aizrunātas testa partijas, bija partneri Krievijā. Pirmajā reizē tika ieviestas sankcijas, zem kurām šie produkti kvalificējās, un mēs tos nevarējām ievest. Un otrajā cēlienā, kad vēlreiz bija iespēja eksportēt, strauji kritās rubļa kurss," sacīja Kalniņš, piebilstot, ka kompānijas potenciālie sadarbības partneri Krievijā par uzņēmuma produkciju interesējās vēl pērn.

Kalniņš piebilda, ka par spīti iepriekšminētajiem šķēršļiem, "Vēl vairāk saules" nav pilnīgi atmetis domu par eksportu uz Krieviju. Tas vai izdosies nākotnē, ir atkarīgs no politiskajiem riskiem Eiropas Savienības (ES) attiecībās ar Krieviju, rubļa stabilitātes un citiem faktoriem.

Tāpat "Vēl vairāk saules" apsver iespēju realizēt produkciju arī Rietumu tirgū. Lai gan pagaidām uzņēmumam trūkst kapacitātes realizēt produkciju Rietumu tirgū, uzņēmums no šīs domas nav pilnībā atsacījies. "Tas noteikti nenotiks šogad, bet ļoti iespējams, ka nākotnē mēs skatīsimies tajā virzienā [uz Rietumiem]," teica "Vēl vairāk saules" pārstāvis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "Vēl vairāk saules" 2015.gadā strādāja ar 5,18 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 56% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,3 reizes - līdz 616,6 tūkstošiem eiro.

"Vēl vairāk saules" ir dibināts 2002.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 45,6 tūkstoši eiro. Uzņēmums pieder kompānijai "VVS Holding", liecia datubāzes "Lursoft" informācija. Informācija uzņēmuma mājaslapā liecina, ka patlaban Latvijā kopumā atvērti četri "Vairāk saules" restorāni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!